aa4691b5dec36bbe27b60a3c44db0510_cr

През последните няколко дни стана ясно, че гнева на хората, вече не може да бъде контролиран и този гняв се изля по улиците на Скопие. Притиснати от безперспективността на ежедневието, особено и след последните скандали с подслушването, хората осъзнаха, че съпротивата е единственото средство за борба с един откровено репресивен режим.

Събитията през нощта на 5 май бяха ключови и след тях имаме вече отворен фронт – полицията биеше и арестуваше без разлика на пол и възраст и с това властта ясно ни даде знак, че няма да отстъпи лесно.

Прикриването на убийството на Мартин Нешковски скандализира хората, които реагираха така, защото Мартин можеже да бъде син, брат или приятел на всеки един от нас. Ако за Таксим, първоначалната причина за протестите беше изсичането на няколко дървета в парка Гези, то в нашия случай имаме прикриване на убийство, една много по-сериозна причина за искане на съществени промени в обществото.

Напълно подкрепяме гнева и бунта на народа, защото те са естественото продължание на безброй пъти поисканата по мирен път оставка на правителството. Отговора на властите е игнориране, присмех и откровено насилие.

Движение за социална справедливост (ДСП, на македонски „правда“) Ленка и нейните  активисти, заедно с всички прогресивни и свободолюбиви хора, вече два дни участва в протестите и ще продължи борбата за още по-голяма масовост и постигане на истински промени .

Борбата срещу този откровено репресивен, анти-народен и анти-социален режим, може да бъде успешна ако към гражданските протести се присъедини и работническата класа, която със силата на една обща стачка, ще свали режима и ще отвори пътя за радикална промяна на цялото общество.

Нашата борба тепърва започва!

ДСП ЛЕНКА
07.05.2015

lenka-logo

2 thoughts on “Няма справедливост – няма мир!”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40