BESTPIX  Homelessness Reaches All-Time Record In New York City

Наближат ли избори в САЩ, „икономиката“ като с магическа пръчка тръгва да процъфтява. След изборите обаче благоденствието изчезва заедно с ухилените политически муцуни от лъскавите плакати и телевизионните реклами. Остават само зъбите им.

През януари Обама обяви: „Сянката на кризата отмина“. Може да е отминала, но само ония, за които никога не е идвала. Никога. За най-бедните в най-богатата страна, нещата стоят другояче. Броят на американците, разчитащи на купони за храна, скача почти двойно от 2007 година насам – от 8,7% до 15% от населението – 47 милиона души – по последните данни за края на 2014г. Този най-добър индикатор за това има ли, или няма криза – броят на хората, които нямат достатъчно пари, за да ядат – отдавна боде очите на статистиците на „благоденствието“ и решението беше намерено по сталински – премахваме купоните от догодина.

Няма купони, няма бедни хора. Няма хора – няма проблем. Голият задник на царя ще парадира с нови въображаеми розови кюлоти.

За хората, които виждат с очите си лъсналите сланини на величеството, изгледите не са розови:
Бунтовете обикновено винаги започват еднакво: когато хората не могат да си позволят храна, предупреждава Маргарет Първис, президент на най-голямата продоволствена банка в САЩ.
Кевин Макелрой, финансов анализатор от Уайът Инвестмънт Рисърч, се готви:

Готвя себе си и семейството си и няма да ме видите сред гладната тълпа, защото съм си подготвил портфейл за оцеляване и когато настъпи моментът, мога дори да спечеля. Не чакайте властите да заговорят за този проблем. Когато дойде това време, ще е станало твърде късно.

… Постоянно купувам злато и сребро, трайни продук­ти – ориз, консерви, боб, макарони, брашно, сол и пр. Купувам и семена. Нямаме много земя, но ако се съхраняват правилно, известно време ще бъдат жизнеспособни. Купувам акции от компаниите, добиващи скъпоценни метали, нефт, суровини – те винаги ще бъдат печеливши и ще могат да се продават.

Причините за гореописаната гладно-„купонна“ картина са прости: това са борсаджиите-спекуланти, финансовите магнати, децата-чудо в бизнеса и тяхната покровителка – държавата, която получава за „услугите“ си лъвския пай от печалбите.

Вместо „инвестиционните проекти“ на Кевин Макелрой, ние бихме препоръчали на 47-те милиона американци, които в перспектива ще се удвоят и утроят, преди да са ги обявили за „излишни“, да се организират по най-подходящия начин, за да се снабдят с колтове – калибър 11,45, ремингтони и изобщо всичко – горещо или хладно, което се намира по улиците, в магазините и в складовете, а след това – в участъците и в казармите, за да не бъдат неприятно изненадани, когато… „настъпи моментът“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40