11391396_1598381473744861_873532788352553818_n

В подкрепа на народите от Близкия Изток, в Рожава бе сформирана военна част от доброволци интербригадисти. Тази бригада ще се сражава с ИДИЛ и подобни на тях окупационни сили.

Инициативата за създаване на интернационална бригада бе подета от MLKP (Марксистко – ленинска комунстическа партия, Турция) в началото на месец януари тази година. В редовете на новата част се включиха бойци от организации, като испанската „Reconstruction“, TIKKO (Работническо-Селска Освободителна Армия на Турция), Обединени Освободитени Сили (BÖG), Въоръжен Пропаганден Отряд-Революционен Фронт (MLSPB), както и революционери от Гърция и други страни. На 6-ти юни, тази година, бригадата официално се включи в бойните действия в Рожава и подкрепи частите на YPG на командир Рубар Камишло.

 

Интернационалистите разпространиха следната декларация:

„Империалистическите кръвопийци и експлоататори превърнаха Близкия Изток в море от кръв. Определени сили създадоха ИДИЛ, за да могат да пречупят местното население, поставено под заплаха от окупация и терор. Бандите на ИДИЛ колят и избиват християни, кюрди, арменци, а също така и мюсюлмани.

Бандитите от ИДИЛ продават жени и деца на пазарите за роби и организират масови екзекуции, което ни напомня за имперските касапници, извършвани векове назад.

Желанието на агресора е да унищожи всякаква идентичност на местното население  – език, вяра и начин на живот, на което хората естествено се съпротивляват. Тази съпротива бе поведена от бойците на YPG-YPJ (кюрдските Народни и Женски сили за самозащита), които успешно защитиха Кобане, Шенгал, Тил Хамис и Серкание.

10387688_1602421273340881_6653408521350757897_n

Бойци от Интернационалните бригади, снимали се при превземането от ИДИЛ на град Тел Абияд

Революцията в Рожава стана част от голямата световна политика. Съпротивата на YPG-YPJ  е повод за възхищение и получава подкрепата на всички бедни и онеправдани хора по света.

С формирането на Интернационални Бригади, Рожава става  съвременното олицетворение на борещата се Палестина. Революцията в Рожава е едновременно и Парижката комуна, Испанската гражданска война и битката за Сталинград.

Революцията в Рожава сериозно наруши регионалния баланс на силите, най-вече в съседна Турция,

Революцията в Рожава се превърна в център на Световната революция и пътеводна светлина за всички подтиснати хора по света.

Революцията в Рожава е също и революция за представителките на женския пол, вдъхвайки на жените по света воля за борба срещу патриархата и фанатизма.

Революционери от целия свят, сега гледат с надежда към Рожава, готови да се бият и умрат за победата и в името на разпространение на революцията.

Революционни сили от Турция и други части на света, продължават да идват в  Рожава, за да заздравят революционните военни части и да пренесат духа на борбата в собствените си страни.

В Рожава, ние се бием и умираме като мъченици. Ние носим знамето на съпротивата…

Ние сме бойци от първата линия на борбата срещу империализма и фанатизма….

Ние се изправихме срещу бандитите от ИДИЛ, които искаха да спрат революцията…

Ние живеем и дишаме революцията, тя тече в нашите вени и нашата кръв…

Ние сме народа на Кюрдистан, който направи революцията възможна. Ние сме работниците, подтиснатите, онеправданите, жените. Ние сме революционните интербригадисти, които застанаха под знамето на  YPG-YPJ.

Ние сме испанци, германци, гърци, турци, араби, арменци, лази, черкези и албанци…

Ние сме революционни организации от целия свят, които създават ИНТЕРНАЦИОНАЛНА ОСВОБОДИТЕЛНА БРИГАДА.

Ние се обръщаме към всички подтиснати и онеправдани, работници, хора на труда, жени, младежи, религиозни групи, еколози, анти-империалисти, анти-капиталисти, демократи и революционери по света. Ние ви зовем да застанете под знамето на ИНТЕРНАЦИОНАЛНАТА ОСВОБОДИТЕЛНА БРИГАДА, за да защитим Рожава и да разпространим революцията, в името на братството между народите в Близкия Изток и по целия свят…“

Превод за Без Лого: П-16

11535812_10205818759167191_4144582809278789956_n

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40