suitcase euromeso

Ние, делегатите на революционни организации и движения от Балканите, участвахме на „Третата международна евро-средиземноморска конференция“ в Атина, 18-20 юли, 2015г.

В резултат на задълбочаването на световната криза на капитализма, на Балканския полуостров днес цари голяма бедност и мизерия, но тук се надига също и огромна масова съпротива, социално недоволство и бунтове.

От първостепенна важност според нас е обединението на балканските народи и работническата класа:

– срещу империализма и присъствието му в страните ни.

– срещу разполагането на войските на НАТО и стратегическите му планове да ползва Балканите като база и плацдарм за военните си операции.

– срещу институции като ЕС, ЕЦБ, МВФ.

– срещу засилването на експлоатацията на трудещите се и природните ресурси.

Отричаме всички институции на капитализма, в това число и империалистическите фондации и НПО-та, които стъпват на Балканите, експлоатирайки отчаянието на студентите и академичните работници, за да контролират и корумпират  младежта и социалните движения.

Убедени сме, че не можем да победим империализма, без да борим срещу капитализма, пазен от буржоазните държави и техните правителства.

Смятаме, че днешните правителства на държавите от Балканите, са само инструмент в ръцете на империалистическите сили на Запада. Трябва да се борим, да ги отхвърлим по пътя на Революцията.

В историята на нашите страни, национализмът е бил метод за разделяне и отслабване на работническата класа и народните борби в нашия Регион.

Расизмът, чрез социалното изключване на някои потиснати групи и малцинства, е инструмент на националната буржоазия, чрез който тя продължава да доминира и експлоатира работническата класа на Полуострова.

Затова се борим за международна солидарност и обединение на потиснатите маси на принципа на класовата борба.

Последно, но не по значение, подчертаваме, че реформизмът не е алтернатива на жестоките последствия от капиталистическата криза. Единственото решение е революционното отхвърляне на капитализма в нашите страни.

На Балканите, тази цел изисква обединение на работническата класа от Региона, това е силата, която може да постигне социална еманципация, чрез цялостна трансформация на обществото.

Решаваме да работим заедно за изграждането на Балканска Федерация на обединените и свободни народи от Полуострова!

Делегати от Македония, България, Гърция, Кипър
Атина, 18-20 юли, Трета международна евро-средиземноморска конференция

11752605_935612813162542_2955853788455330396_n

One thought on “Трета международна евро-средиземноморска конференция в Атина: резолюция на делегатите от Балканите”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40