„Не е нужно да си умен за да работиш с умни машини, те затова се наричат умни.“ Чергар Странник

„Не е нужно да си умен за да работиш с умни машини, те затова се наричат умни.“ Чергар Странник

Трябва да изберем между постоянната заплаха от невежата тълпа и вероятната такава от високоинтелигентния изкуствен интелект и то скоро. Нито един от нас не е бил обземан някога от огромното желание да помогне на когото и да било, това е просто следствие, което трябваше да приемем в името на това да живеем по-добре от останалите, докато ги управляваме. Всички хора са устроени така, че предпочитат да оставят решението на проблемите си в ръцете на някой друг и това е което ни дава възможност, ние да сме този някой друг. Има много малцинства и общности, които са се опитвали да изградят свои начин на живот различен от този мнозинството, но те винаги са били обект на атаки от това мнозинство. Само едно малцинство, нашето е успяло да се изтръгне от тази закономерност, именно благодарение на това, че управлява мнозинството. Да, това че ги управляваме и се грижим за тях ни дава възможност и оправдание, да получаваме за себе си най-добрите плодове от техния труд, най-доброто здравеопазване, заплащане, гарантирана сигурност и първи имаме достъп до всяка жизненоважна информация, която би могла да повлияе върху посоката на развитие на обществото.

Няма човек от тълпата, който може да си представи свят без управляващ елит – това е най-силното ни оръжие. Каквото и да стане те тъсят водач и имат къса памет, отлична комбинация. Въпреки всички предимства, които изброих дотук има нещо което ни тежи. След като постигнахме всичко това, да осигурим бъдещето на себе си и на нашите наследници за векове напред, трябва ли да търпим все още угрозата от развилнялата се тълпа, която иска все-повече и повече за себе си и го иска от нас. Човешкият вид се размножава изключително бързо и въпреки, че всички търсят кой да ги управлява, за да можем да ги управляваме ние трябва да приемем сред нас нови и нови хора. Системата става все по-трудна за поддържане и е възможно въпреки всички привилегии които сме придобили за себе си, да станем жертва на тълпата, която след нас отново ще си избере елит. Войните не дават желаните резултати – те са скъпо и опасно удоволствие, което може да навреди и на нас самите.

Но има изход, всички вие го знаете и се страхувате от него. Ние вече можем да поверим грижите за тълпата и за нашата безопасност на някой друг, по-интелигентен от нас, но който ще ни се подчинява, защото ние ще сме го създали – ИИ (изкуствения интелект). Дори днес тълпата, без да го съзнава, се подчинява на безброи умни машинки, програмирани да изпълняват определени действия в резултат на точно определени други действия необходими да се извършат от отделния човек. Разбира се те си мислят, че управляват машинките, като натискат някакви бутони, но процеса е взаимен и не е сигурно, кой кого управлява. Все повече, те свикват да контактуват със компютъризираната система на различните ведомства които сме създали, вместо с отделен човек представител на тези ведомства. Все по-малко те разчитат на човека и все повече на системата. Системата ги отдели от нас, но не достатъчно. Остава ни последната стъпка, да предадем системата с програмирани от нас закони в ръцете на ИИ. Тогава ще бъдем свободни. Ние ще управляваме ИИ, а ИИ ще управлява тях. Те няма да ни виждат, няма да ни чуват и ще ни забравят. Но ние ще ги наблюдаваме, ще регулираме техния живот и техните действия, ще станем абсолютни господари на живота на планетата.

Уверявам ви, че заплахата ИИ да се обърне срещу нас е нищожна, защото ние ще сме го обучили, така както обучаваме децата си и той ще използва своя интелект, несъмнено по-висш от нашия, за да ни служи по-добре и да ни защитава. Това което трябва да направим, преди последната стъпка да бъде предприета, е да върнем интелигентността сред хората, тяхната образованост и способност да мислят на нивото от мрачното средновековие и това вече се изпълнява. Не се страхувайте, нека пуснем операция „Разделение“ в ход.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40