photo_orig_1463629

Зачестилите проверки на контрольори в градския транспорт, не само, че не повишават приходите от продажби на карти и абонаменти, а напротив. В сравнение с 2013г, през 2014г, приходите са спаднали с близо 2 млн. лева, но за сметка на това компенсациите от Столична община са се увеличили с над 15 млн. лева.

Тези цифри са публикувани в годишните финансови отчети на търговското дружество и лесно могат да бъдат проверени и анализирани от заинтересованите граждани.

Нерентабилността на системата за таксуване в градския транспорт е факт и предположенията за огромни злоупотреби в ЦГМ ЕАД се потвърждават от публикуваната документация. През 2014г, се забеляза повишен контрол над пътниците, в повечето от крайградските автобусни линии бяха поставени постоянни контрольори.

Напомняме, че контрола ограничава достъпа до ползване на градски транспорт, ползването на тази обществена услуга за бедните и бездоходни граждани става невъзможно.

Напоследък се забелязва и нова престъпна практика извършвана от служителите на ЦГМ ЕАД. Все по-често при наличие на „нередовен пътник“ в градския транспорт, който отказва да заплати глоба или да слезе от превозното средство, контрольорите нареждат на шофьора или ватмана да преустановят движение.

Тези действия са грубо нарушение на правото на придвижване на гражданите и представляват директен шантаж и саботаж над функционирането на градския транспорт. Самите контрольори си присвояват правно-наказателни функции, въпреки че са служители на Общинско дружество с търговски цели и интереси.

И тъй-като сме наясно, че тези служители действат след указания на началниците си за нас не остава съмнение за фактите, че „Център за градска мобилност“ ЕАД е създаден с цел източване на публични средства в полза на партийно-мафиотски структури, постоянен терор над гражданите, а отскоро и нескрит саботаж над свободното придвижване на столичани.

Хер Ван Хесел

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40