xQkcjFw6QZE

Една от най-обсъжданите теми в последни дни е свързана със събитията, които се случиха в Кьолн. Много жени, които са се намирали в района на железопътната гара на този град, са били нападнати от младежи с „арабска или северноафриканска външност“. Съобщава се за един или два случая на изнасилване, от 70 до 100 са били подложени на груби сексуални намеци, а много са били ограбени. Тези действия са извършени от големи групи нападатели и затова много медии говорят за организираност по време на случилите се събития в Кьолн. В допълнение, в новогодишната нощ случаи на агресивни сексуални намеци към жени от хора от Близкия изток са регистрирани и в още няколко немски и европейски градове.

Управляващите в Германия либерали, а заедно с тях и повечето евролеви, първоначално се опитаха да игнорират напълно всичко случило се. Все едно нищо не е станало. Първите съобщения в големите немски медии за събитията в новогодишната нощ се появиха на 4 януари, когато заради бурни реакции в социалните мрежи потулянето на случаите на сексуално насилие не беше възможно повече. Властите, очевидно не договорили се с единна трактовка, направиха няколко нелепи изказвания. Кметът на Кьолн препоръча на жените да „стоят настрана“ от непознати, като фактически обвини жертвите на нападенията. Меркел, мълчейки пет дни, не намери нищо по-добро освен да „изрази възмущение“. Тя отвори устата си отново не по собствена воля, а под натиска на обществото.

Крайнодесните естествено се опитват да извлекат максимална полза от случилите се събития. От своя страна те изразяват както винаги своето мнение, че всички без изключение бежанци, мигранти и „неарийци“ се държат по същия начин, както тези копелета, които нападнаха жени в Кьолн и други градове. За съществуващите „арийски“ изнасилвачи да не говорим. Също като факта, че богати от Европа, сред които много бели хора, по време на празниците ходят в бедните страни, където за малко пари без проблеми със закона правят секс с деца, които често пъти нямат и десет години. Лицемерието – наследство на нацистите, нищо изненадващо.

По-смешни от всички се оказаха евролевите феминистки. Основната им дейност е да следят, както в устната, така и в писмената реч, за думи и изрази, които са „насилствени“ по отношение на жените. Когато от страна на хора от Близкия изток се случва реално сексуално насилие в най-неприкрита форма, те си гълтат езика. „Освобождението от патриархата“ видимо не засяга всички жени, а малцината влюбени в ляво-либерални списания, придържайки се към много специфични понятия за „освобождение“.

Малко е рано да предлагаме принципите на устройство на обществото след като анархокомунистическата революция още не е осъществена, но някои от векторите на развитие със сигурност могат да се очертаят. Сега да отговорим на реалния въпрос: ще бъде ли допуснато в самоуправляващите се анархокомунистически комуни сексуално насилие? Очевидно е, че не. И няма значение в този случай кой извършва подобни актове, дали човек, който е роден и живее цял живот в една комуна, или човек, който се е преместил в комуната по силата на някои обстоятелства или без обстоятелства, или човек, чийто баща е роден в комуната, а неговата майка се е преместила в нея от друга комуна. Изнасилването е недопустимо. Разбира се, ние не живеем при анархокомунизъм, но в този случай не става въпрос за спазване на установени държавни закони. Копелетата, изнасилвали и грабили жени в Кьолн, не са нападнали държавата, която управлява обществото. Те са извършили напълно недопустими действия по отношение на обикновените представители на обществото. Това е въпреки фактът, че мнозинството от хората в Германия бяха настроени доскоро приятелски към бежанците и мигрантите. На насилниците, които се събират на тумби, за да извършват нападенията си, трябва да се отговори с жестока реакция. Не е важно откъде са родом, от Германия или от Мароко. Отказвайки се от всякакви действия и поставяйки език в задника, както правят в сегашно време повечето европейски толерасти, въобще не е добре. Не на последно място, защото от това ще пострадат хиляди обикновени бежанци и мигранти, които нямат нищо общо с боклуците, изнасилващи жени. Ние много пъти сме говорили, че толерантността е набор от гнили либерални идеи, и събитията в Кьолн отново потвърждават това. За ефективната защита от държавата и различните утайки на обществото е нужна солидарност, потвърдена на практика.

Малко за държавата. Демонстрациите на анархистите, революционните социалисти и профсъюзите в Германия се случват под строгото наблюдение на ченгетата. Немската полиция, която е оборудвана с различни технически средства, улавя с камери всички действия на протестиращите. Много често използва водни оръдия. Държавата винаги охранява себе си, а тези, които я критикуват, се стреми да ги постави на място. Когато жертвите на грабежи и дори изнасилвания са обикновени хора, ченгетата не се проявяват. Не може полицията да не е знаела за събитията в Кьолн. Въпреки това, никаква намеса не последва. Впоследствие полицията не коментира нищо за случилото и замълча заедно с властта. След шест дни шефът на полицията в Кьолн подаде оставка, но това се случи след мащабна обществена мобилизация. Кампанията за свободно придобиване и притежаване на оръжие е актуална сега повече от всякога – хората трябва да са в състояние да се защитават ефективно.

Събитията в Кьолн и последващата реакция потвърдиха за пореден път гнилите евролеви, лъжливата същност на полицията и държавата и лицемерието на крайнодесните. Всичко това вече си го знаем. Само солидарността и класовата борба отговарят на въпросите, които са поставени пред нас. Боклуци има сред местното население, боклуци има и сред мигрантите. Самите правителства се състоят от боклуци. На обикновените хора е необходима солидарност и способност да организират съпротива, за да защитят себе си и напълно да обърнат сегашното обществено устройство.

Превод на български: Революционната борба по света

https://anticapitaliststruggle.wordpress.com/2016/01/18/%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%BE-%D1%81%D1%8A%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%B2-%D0%BA%D1%8C%D0%BE%D0%BB%D0%BD/

Източник: https://vk.com/wall-34380444_85214

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40