12829254_1675382566075317_1208177822591204378_o

Не успяхме да изпратим материал за тематичния осмомартенски брой на нашите приятели от турския анархистически вестник „Майдан“, но в знак на солидарност публикуваме призива, който получихме по пощата. (бел.ред)

„Вестник „Майдан“ се разпространява в Турция и Северен Кюрдистан. Следващият брой на вестника (март, 2016г.), ще бъде посветен изцяло на жените в анархистическите движения. Акцент в този брой ще е и насилието над жените, което се превръща в официална държавна политика. Ще пишем и какво е да бъдеш жена във военно време, което също е актуално в момента.

Жертвите в Северен Кюрдистан, прогресивно се увеличават, особено след месец август 2015г. В такива условия, жените често стават военно-тактически инструмент. Както е известно от многото войни водени по нашите ширини, жените са принудени да бягат от териториите в които се водят бойни действия, тъй като често стават жертва на изнасилвания, кланета и убийства. След като биват измъчвани, голите им тела за назидание са излагани на улицата.

От една страна, ние жените се борим срещу насилието, а от друга срещу държавните политики, които ни превръщат във военна плячка.

В този контекст ние очакваме от Вас, жените по Света, да ни изпратите своите послания срещу войната, за да ги публикуваме в нашия вестник.

„Много е важно ние жените да се обявим срещу войните, които води държавата, но същевременно, ние сме против насилието на мъжете като цяло. С други думи, тези войни не са ли резултат от патриархалните взаимоотношения? Как жените да се борят срещу войната и за постигане на траен мир? “

Надяваме се да ни пишете, текст до 200-300 думи ще е достатъчен, за да го публикуваме в нашия вестник.

Крайният срок за мартенския брой на вестника е 22-ри февруари 2016г.

Да живее женската солидарност!“

http://meydangazetesi.org/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40