Контрольорите под контрол

ScreenHunter_20 Apr. 12 22.28

Граждани, обединени в социалните мрежи и организирани в групите „Гражданска Инициатива за безтаксов градски транспорт“, Център за гражданска мобилност“ и „ГДБОП – Групи за дезинфекция на болестотворни за обществото паразити“, обявиха, че започват контрол над контрольорите в градския транспорт на София.

Повод за това е легитимирането от правителството и лично премиера Бойко Борисов на гражданските формирования охраняващи границата на Република България.

„Контрольорите в градския транспорт са джихадистите в столичният град. Те са същински терористи, които чрез рекет, изнудване и насилие, грабят последните стотинки на бедния българин. Призоваваме гражданското общество да се самоорганизира и започне действия за контрол над контрольорите – терористи в градския транспорт. При необходимост, да се налагат граждански арести над контрольорите, които са заплаха за гражданския мир и обществения ред.“ – заяви представител на една от организациите.

Ежедневно, десетки столичани стават жертва на произвола и насилието, вършено от служителите на търговското дружество със съмнителна репутация „Център за градска мобилност“ ЕАД. В нарушение на законите, без да имат правомощия, контрольорите налагат глоби и издават наказателни постановления, извършвайки кражба както на личните данни на гражданите, така и на техните мизерни доходи, най-ниски в ЕС.  Информацията за тези престъпни действия се укрива,  от ръководството на „ЦГМ“ ЕАД, от Столична община и МВР.

„Тъй като за пореден път държавата е абдикирала от задължението да защитава своите граждани от насилие и грабеж, младежи ще поемат охраната на пътниците в градския транспорт, в опит да спрат издевателствата извършвани от контрольорите – терористи“ , продължава говорител на една от инициативите.

Новите софийски доброволни отряди, като убедени привърженици на умерения прогрес в рамките на закона, очакват одобрение и подкрепа, от кмета на София, от общинските съветници и от Министър – Председателя, г-н Б. Борисов.

Етикети: , ,

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*