Свестните у нас считат за луди

 Image_5403768_128

На 1 април трябваше да почерпят депутати, министри и друга властническа паплач, способна да лъже без да ѝ мигне окото. Но, верни на принципите си, те пропуснаха да отбележат празника на мошениците.

Един анархист беше единственият човек, който се осмели да протестира. Взе горелка и демонстративно подпали един от автомобилите, назначени да разнасят депутатските задници.   Гардовете веднага го арестуваха, но ужасът не подмина подопечните им. „Бомба, бомба! Нека стоим в сградата, тук е най-безопасно“, призова Снежана Дукова колегите си от ГЕРБ, а раницата на „терориста“ бе взривена, за да се очисти всяка потенциална опасност за задниците.

Гласоподавателите избухнаха в защита на избраниците си. „Луд е“ беше единственото им обяснение за случилото се. „Луд е“ беше и обяснението на полицаите, политиците и журналистите. „Луд е“ беше единственото, което се промъкна през продължаващото няколко дни информационно затъмнение около случая. Журналистите не се заинтересуваха повече от него – „атентаторът“ бе оставен изцяло на разположение на полицията, която има изпитани методи не само да изкара човек луд, но и да го направи такъв.

кола парламент 56

Всъщност акцията бе достойна за уважение. Преди всичко тя изпрати ясно послание – кои са виновниците за проблемите на народа ни и какво е решението. Не остави място за обвинение в „кръвожадност“ или „невинни жертви“, които биха отблъснали миролюбивите еснафи. И накрая, но не на последно място, атентаторът дори не направи опит да избяга, давайки си ясна сметка, че не ще избегне месомелачката на държавната машина. А първо ще му извади и майчиното мляко, за да намери връзки с някакви терористични организации, преди да го захвърли зад решетките, където да премисля защо за българския народ се пише с четири въпросителни.

Човекът наистина е ненормален. Нормалните хора превиват гръб пред началниците, работят за стотинки, хранят се с боклуци. Министерството на образованието ги зомбира, а това на здравеопазването – бавно ги убива. Телевизията запълва малкото им свободно време с безкрайни интриги, драми, всякакви простотии, само не и с реалните им проблеми. Ако някой реши да прояви самоинициатива и да възроптае, бива смазан физически, психически… и обявен за луд. Сякаш не е лудост да си кротуваш като агне в държава, в която дори бегълците от войната не искат да останат?!


Христо БотевНа душа лежат спомени тежки,
злобна ги памет често повтаря,
в гърди ни любов, ни капка вяра,
нито надежда от сън мъртвешки
да можеш свестен човек събуди!
Свестните у нас считат за луди,
глупецът вредом всеки почита:
„Богат е“, казва, пък го не пита
колко е души изгорил живи,
сироти колко той е ограбил
и пред олтарят бога измамил
с молитви, с клетви, с думи лъжливи.

Етикети: , , , , , ,
Абонамент за известия при нови коментари на тази публикация

Един коментар

  1. Pingback: Future Health

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40