DAF: Площад „Таксим“ е първомайският площад

7

Както и в предишни години, марширувахме към площад Таксим срещу всички забрани на държавата, срещу насилието на полицията и всички усилия на капитализма да ни спре.

Тази година, турската държава обяви, че няма да позволи първомайски демонстрации на площад Таксим (както и в предходните няколко години), една седмица преди 1-ви май. Държавата посочи друго място за „празнуване на 1 май“. Това разрешено „демонстрационно място“, стана обект на дискусия между революционните организации.

Въпреки че имаше „законно място за празнуване на 1 май“ в Бакиркьой, революционните организации бяха на площад Таксим. През 1977г, първомайската демонстрация на този площад беше окървавена и той стана символ на съпротивата.

Ние от DAF, бяхме на площада от ранните часове на 1-ви май. Трима членове на DAF, участващи също в „Синдиката на строителните работници“, влязоха на площада с транспарант „Борба, улици, съпротива; Да живее 1 май“ в 8 часа сутринта. Те успяха да преминат загражденията откъм строителната площадка в близост до него. Те бяха арестувани от полицията.

В 10 часа, групата на DAF беше в Mecidiyeköy, откъдето започна шествието към Таксим. Демонстрирахме срещу забраните на държавата с нашия транспарант „Анархистко революционно действие“. Бяхме заедно със „Синдиката на строителните работници“ срещу ограниченията на капиталистите. Полицията се опита да спре шествието със сълзотворен газ, гумени куршуми и насилие… Трима наши другари бяха брутално арестувани.

Не сме участвали в „Първомайският празник“ на държавата и няма да го сторим! Няма да ни откажат от борбата! Ще продължим да се борим срещу държавата и капитализма!

Към анархистка революция чрез действие!

DAF (Революционно анархистко действие)

http://anarsistfaaliyet.org/

http://anarsistfaaliyet.org/

Адрес на статията
Етикети: , , , , , ,

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*