7

Както и в предишни години, марширувахме към площад Таксим срещу всички забрани на държавата, срещу насилието на полицията и всички усилия на капитализма да ни спре.

Тази година, турската държава обяви, че няма да позволи първомайски демонстрации на площад Таксим (както и в предходните няколко години), една седмица преди 1-ви май. Държавата посочи друго място за „празнуване на 1 май“. Това разрешено „демонстрационно място“, стана обект на дискусия между революционните организации.

Въпреки че имаше „законно място за празнуване на 1 май“ в Бакиркьой, революционните организации бяха на площад Таксим. През 1977г, първомайската демонстрация на този площад беше окървавена и той стана символ на съпротивата.

Ние от DAF, бяхме на площада от ранните часове на 1-ви май. Трима членове на DAF, участващи също в „Синдиката на строителните работници“, влязоха на площада с транспарант „Борба, улици, съпротива; Да живее 1 май“ в 8 часа сутринта. Те успяха да преминат загражденията откъм строителната площадка в близост до него. Те бяха арестувани от полицията.

В 10 часа, групата на DAF беше в Mecidiyeköy, откъдето започна шествието към Таксим. Демонстрирахме срещу забраните на държавата с нашия транспарант „Анархистко революционно действие“. Бяхме заедно със „Синдиката на строителните работници“ срещу ограниченията на капиталистите. Полицията се опита да спре шествието със сълзотворен газ, гумени куршуми и насилие… Трима наши другари бяха брутално арестувани.

Не сме участвали в „Първомайският празник“ на държавата и няма да го сторим! Няма да ни откажат от борбата! Ще продължим да се борим срещу държавата и капитализма!

Към анархистка революция чрез действие!

DAF (Революционно анархистко действие)

http://anarsistfaaliyet.org/

http://anarsistfaaliyet.org/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40