ccf-case-trial

Изявление в съдебна зала на Олга Економиду, Конспирация на огнените ядра, след нейният неуспешен опит за бягство от затвора.

„Не съм дошла в тази съдебна зала днес, за да предлагам своите извинения. Аз не стоя тук за да се извинявам, защото не съжалявам за нищо. Дори и ако можех да върна времето назад хиляди пъти, аз пак бих взела същото решение. Стремежа към свобода не може да бъде изправен на съд или тикнат в затвора.

Аз съм анархист революционер, член на Конспирацията на Огнените Ядра и заедно с моите другари сме поели отговорност за това, от момента, в който бяхме арестувани. Както тогава, така и днес, Организацията поема отговорност за нашия план за бягство от затворническите клетки на демокрацията и за всичко, което беше необходимо да се направи за осъществяването на този план.

Това не е първия път в който членове на Конспирацията на Огнените Ядра са изправени пред съда в рамките на тези специално предназначени съдебни зали, защото Конспирацията на Огнените Ядра е жива част от историята на въоръжените революционни организации.

Този политически процес е демонстрация на господство, с която те се опитват да маскират своята страна във въоръжения конфликт, в който ние ясни сме избрали своята. Сблъсквайки се с монопола над садистичното насилие на властта, анархистката градска партизанска война е нашият необходим отговор.

В ерата на тоталитаризма, когато властта е проникнала във всеки аспект на индивидуалното съществуване, това, което преобладава днес като норма е липсата на свобода, робство налагано с кадифени ръкавици, закичено с етикета „демокрация“ и което се предава от поколение на поколение като традиция.

Ако по времето на Хунтата,  налагаха вечерен час, днес демокрацията дава един километър свобода, в случая на Еви Статири и експулсиране в Саламина за Атина Цакалус. В преследването на близките на затворници, каквито са случаите на Христос Полидорос, Атина Цакалус и Еви Статири (изброените са роднини на затворени членове на Огнените ядра, арестувани и съдени от властите на общо основание, с цел отмъщение, бел.ред.), наблюдаваме повторение на фашистките практики, използвани от военната хунта срещу роднините на политически затворници.

Преди имаше страх от железните вериги, сега ги замениха със златните клетки на потреблението, където изкуствени нужди и желания биват избирани на доброволни начала.

Преди имаше цензура, днес нашите екрани са пълни с дезинформация, лъжи, изкривяване и селективно укриване на инциденти, всичко в името на свободата на словото. Военната жандармерия е заменена от демократичните МАТ (гръцки полицейски части за борба с безредиците), които пазят символите на властта, както и тези, които я упражняват.

Веригите на танковете са заменени с веригите на банките, за запазване на интересите на капитала, за установяването на икономическа тирания.

Тези тоталитарни практики и репресии родиха едно общество, което е доминирано от безкрайния тероризъм на държавния апарат. Всяка умерена съпротива е неефективна. Борбата за свобода ще бъде доведена до победен край само чрез революционно насилие. Ето защо анархистката борба и въоръженото насилие са по-актуални и необходими от всякога.

Изборът ми да опитам да избягам беше и все още е съзнателен политически избор. Това действие е акт на война, за да продължа това, което съм започнала. За продължаване на революционната дейност на Конспирацията на Огнените Ядра .

Освен това, аз отдавна съм избягала от вашия лицемерен морал, от ограниченията и правилата, от вашата цивилизация, която вони на пораженство и смърт. Пътят на постоянната атака е този, който  съм избрала и по него не се върви с билет за обратно връщане.“

„Никакво примирие! Никакво покаяние!“

Олга Економиду,
Член на Конспирацията на Огнените Ядра / FAI-IRF

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40