13394120_996191667137360_5535275247813353523_n

Групата около общинския съветник Костадин Костадинов и неговата националистическа партия „Възраждане“ извършиха поредна акция срещу уличното изкуство във Варна. Миналата седмица, патриотите атакуваха графитите на варненския вълнолом, като замазаха уличното изкуство с 21-метрово българско знаме. Общинският съветник, Костадинов (известен още и като „Сапуна“) побърза да се похвали с акцията във фейсбук:

„Постарахме се да направим едно богоугодно дело.
Да живее България!“

– написа общинаря в профила си. 

Националистите не се ограничиха само с унищожаването на уличното изкуство. До трибагреника, с големи букви е изписано името на новата партия на Костадин Костадинов –  ПП „Възраждане“.
Местните улични артисти не закъсняха с отговора си на този жалък общинарски пиар. Само 48 часа след патриотичното начинение на Сапуна, те нарисуваха голяма овца върху „произведението“ на националистите.

ovca
Този акт на съпротива срещу опита изкуството да бъде подчинено на националистическите фетиши и кариеризма на един общински съветник очевидно удари право в целта. Костадин Костадинов изпадна в истерия и обяви награда за „главата“ на неизвестния артист:

„Национално Движение „ВЪЗРАЖДАНЕ“ обявява награда от 500 лв за информация за безродника.“

В официалния сайт на патриотичната формация намираме и подробности – „500 лв награда се дава за информация за ,,рисувача на овце“. Може да не сте родолюбци, но понеже българина има нов Бог-парите, надяваме се поне това да подейства.“

Това не е първата подобна проява на Костадин Костадинов по стените на града. Миналата година, Костадинов и активисти от неговата партия унищожиха графит на магистралата на излизане от Варна.

zname-final-570x350
Преди две години пък, същата група стана известна с най-грозния портрет на Левски рисуван някога.
img_5144407cd1113-300x237

Освен с „джихадът“ срещу изкуството, Костадин Костадинов е известен във Варна с честата смяна на патриотичните формации, което му осигурява постоянно присъствие в общинския съвет.

kostadinov-e1319188590830IMG_5606

Image_989530_126 fb_5fcbd5e9036db5887d5f0d2996521868d8cc7d40.png

Очевидно, един общински съветник може безпрепятсвено да гради своята политическа кариера върху стените на града, унищожавайки труда на другите. Всъщност, дали ще е безпрепятствено зависи от нас. Поздравления за артистите нарисували овцата върху пиар „инсталацията“ на партия Възраждане. Ние знаем, че изкуството не се нуждае от 500 лв заплащане за да се проявява из всички кътчета на града ни, както и да разобличава жалките опити на войнствения национализъм и политически кариеризъм да нивелират градската среда, свеждайки я до двуизмерна плоскост в три цвята.

7 thoughts on “Общинари-националисти унищожават графити във Варна”
 1. Много добра статия. Евала на пича с овцата. А тоя кмет верно се оказва много смешен.

 2. Той не е кмет :D не знам какви са тия своеволия,но май вместо за главата на момчето/момичето,за техните да се пусне награда, по-добре ще да бъде.

 3. Ето лидера на партията как още се закани от личния си профил:
  „Някой ще се храни през сламка, ама де да видим кой.“

  Същият вече яде юмруци от Марешки, но изглежда продължава да показва мъжество и характер чрез фейсбук закани.

 4. Не знам с кво се хранят с тия сламки ама бая лев отива 😃,кат пораснат ше станат столичани.Тая държава тряа са забрани че да не им пречат с неудобни въпроси и действия

 5. За всички нас е обидно, че леке като това може да е общински съветник.Патриотизмът не се изразява в рисуване на флагове и портрети на национални герои, а в нещо много повече, което на Сапуна Костадинов никога няма да му стане ясно.Вярно, че мат’рялът много кълве на националистически демонстрации и празни популизми, но мисля, че в градската среда има достатъчно място за всички да рисуват, та няма нужда този дебил да ходи да замазва на хората графитите. Наистина, не сме държава, а помийна яма, щом този може да е общински съветник. Освен, че обявил награда за главата на художника, нарисувал овца върху неговото знаме, баш патриотът се заканил и във фейсбук: „Някой ще се храни през сламка, ама де да видим кой.“ Извинете, ама аз тоя Костадинов мога сама да го пребия; та той е като радиатор в телосложението, ама явно черпи сили от подръжниците с тумбаците, с които се изтипосва по снимките.
  Митьо Очите се държи по-възпитано от тоя кретен. Оставка!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40