Източник: therealnews
Източник: therealnews

От 9-ти март из цяла Франция се води важна и войнствена социално-класова борба срещу „Трудовия закон“, чрез който френското правителство се опитва да наложи общо преструктуриране на трудовите отношения. Чрез постоянни окупации на училища, колежи и обществени сгради, ежедневно възвръщане на публични пространства, със седящи стачки в заводите и с противопоставяне на репресивните органи, френското общество – особено младежите – поддържа силна съпротива срещу атаката на шефовете и държавата.

Една атака, която е част от кампанията за установяване на модерен тоталитаризъм. Кампания, която държи заедно отделните държавни и капиталистически субекти към Запада и преминава през налагането на извънредно положение, след смъртоносните нападения на ИД през ноември миналата година в Париж, което се поддържа и до днес, под прикритието на обществената безопасност. Тя е идеологически проводник за повишаване на репресивната стратегия, от страна на държавата, срещу борещата се част на обществото.

Почти три месеца след избухването на борбата, тя е в критичен момент, тъй като стачката се разпространява в области от голямо значение за работата на държавните и капиталистически механизми (енергия, транспорт и т.н.). Срещу твърдата позиция на правителството, на 14 юни, се подготвя национална стачка. В същото време, сблъсъците се разпространяват по улиците, докато фашистките банди бързат да помогне на репресивните органи. Събитията във Франция показват, че с или без меморандум, ЕС и страните в него налагат капиталистическо преструктуриране. Нашият отговор се крие само в неопосредствената масова социална и класова устойчивост по улиците.

Като анархистка политическа организация – Федерация на колективите – ние заставаме в солидарност с борещите се работници, безработните и младежите срещу държавната репресия и капиталистическото преструктуриране във Франция, като приемаме, че в днешно време е по-належащо от всякога, борбата да се обвърже интернационално и заедно да се съпротивляваме срещу общата атаката, която получаваме. От Мексико до Турция и от Гърция към гетата на Франция, ние крещи, към нашите класови братя, че нищо не е приключило и че потиснатите не са сами, тъй като има съпротива и борба. За да вземем животите си в наши ръце, да поемем отговорност за определяне на настоящето и бъдещето, чрез изграждане на ново еманципирано общество, основано на достойнство, справедливост, свобода и солидарност в останките на световната власт на държавата.

Единствената истинска дилема в нашия живот е – капиталистическо варварство или социални революция!

Анархистична политическа организация – Федерация на колективите

Превел за Без лого: Инферно

One thought on “Солидарност със социално-класовата борба във Франция”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40