2540046-735x447
снимка: Grreporter

На 9 юли 2016г, с писмо до сайта Индимедия – Атина, нова група, наричаща се „Въоръжени милиции”, пое отговорност за убийството на 36-годишен египтянин в центъра на атинския квартал Екзархия, извършено на 17 юни, миналия месец.

Убитият, който се смята, че е бил замесен в трафик на наркотици и се е подвизавал с псевдонима „Хабиб”, бе застрелян в центъра на Атина, докато се предвижва с мотора си.

„Ние поемаме отговорност за екзекуцията на мафиота Хабиб, който в продължение на години е основен виновник за насилието срещу жителите на квартал Екзархия, коeто завърши с опит за убийство срещу трима другари от социален център К-Вокс през март”, пише групата на сайта Индимедия Атина. Заради тази си постъпка Хабиб е осъден на смърт от революционерите.

Авторите на комюникето заявяват, че убитият египтянин „с помощта на една глутница канибали, които го заобикаляха”, е разпространявал наркотици в Екзархия и „тероризирал квартала”.

Те също така призовават младите хора, които често посещават квартала да стоят далеч от наркотици и банди, като последните се предупреждават, че ги чака подобаващ отговор.

„Въоръжени милиции” заявяват, че ще влязат в битка с мафията, за да си отвоюват квартала, което означава и физически отпор. Според тях, не трябва да се търси или чака закрила от държавата или полицията, тъй като тя играе с престъпниците. Екзекуцията на Хабиб е акт, с който се оспорва хегемонията на мафията в Екзархия. На оръжията, с които разполагат, градските партизаните отговарят със следното – „ние също разполагаме със средства, за да се справим с тях и ако е необходимо, ще влезем в директен сблъсък.”

„Ние или те: няма средно положение”, посочва още групата.

Бел.ред. След години на „разсеяност” от страна на гръцката полиция, вчера са арестувани десетима наркодилъри.

Припомняме, че свързаният с албанската мафия „Хабиб“ беше разстрелян на 17 юни 2016 г. в центъра на атинския квартал Екзархия от двама въоръжени мъже на мотоциклети. Екзекуцията идва в отговор на продължаващото години наред напрежение между местните и наркомафията, която подкрепяна от полицията, опитва да се инфилтрира в района. Единствено решителният отпор на анархистите, понякога и с оръжие в ръка, не позволява това да се случи. През 2013 година наркотрафикант от албанската мафия е разстрелян с автомат „Калашников”. Година по-късно други двама са отвлечени от анархисти и изхвърлени далеч от квартала. В отговор мафиотски групи извършват въоръжени нападения срещу клубове на активисти в Екзархия.

Заради постоянно напрежение и опитите на наркодилърите да се настанят трайно в района, на 5 март 2016 е проведено шествие срещу наркомафията, охранявано от анархисти с автомати и пистолети заради възможни атаки от страна на престъпни групи. Това е първата проява от години, на която другари вадят публично оръжия, от което можем да установим доколко е сериозен проблемът с покровителствените от полицията мафиотски банди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40