anarxikoi6_1

Във вторник, 17 юли, чакалите на полицията нахлуха в домовете на трима другари, членове на анархисткия колектив Рубикон, за да търсят оръжия след „анонимен“ сигнал. Набезите им бяха напразни и другарите не са изправени пред обвинения.

Тактиката на „анонимни“ сигнали не се използва за първи път срещу тези, които се борят, и които са решили да излязат публично със своите политически действия. Тези тактики въплащават ролята на полицията като исторически механизъм на репресии срещу борбите на обикновените хора и като институционален юмрук на мафията и пара-държавата. Нахлуването в домовете на другарите е продължение на предишните действия на властта, които започнаха с неотдавнашното „прочистване“ – операция в квартал Екзархия, при която полицията се срещна със своите приятели от мафията, за да планират общи бизнес дейности в района, както и да отчетат дейност пред обществеността.

Нахлуването в домовете на другарите има за цел превръщането им в мишени и проправя пътя за по-нататъшни преследвания. Тези действия не ни тероризират и те със сигурност не могат да спрат борбата за социална справедливост срещу капитала и пара-държавата.

Солидарност с другарите от анархистката група Рубикон

НИТО КРАЧКА НАЗАД

Анархистка Федерация, Гърция

Източник: Insurrection News (Чрез Mpalothia, преведено от BlackCat)

2 thoughts on “Гърция: полицията щурмува домовете на членове на анархистката група „Рубикон“”
  1. Мечтая за момента това да се случи в българия.
    За да стане това трябва да сме си свършили грасрут работата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40