- Без Лого - https://bezlogo.com -

Гърция: полицията щурмува домовете на членове на анархистката група „Рубикон“

anarxikoi6_1

Във вторник, 17 юли, чакалите на полицията нахлуха в домовете на трима другари, членове на анархисткия колектив Рубикон, за да търсят оръжия след „анонимен“ сигнал. Набезите им бяха напразни и другарите не са изправени пред обвинения.

Тактиката на „анонимни“ сигнали не се използва за първи път срещу тези, които се борят, и които са решили да излязат публично със своите политически действия. Тези тактики въплащават ролята на полицията като исторически механизъм на репресии срещу борбите на обикновените хора и като институционален юмрук на мафията и пара-държавата. Нахлуването в домовете на другарите е продължение на предишните действия на властта, които започнаха с неотдавнашното „прочистване“ – операция в квартал Екзархия, [1] при която полицията се срещна със своите приятели от мафията, за да планират общи бизнес дейности в района, както и да отчетат дейност пред обществеността.

Нахлуването в домовете на другарите има за цел превръщането им в мишени и проправя пътя за по-нататъшни преследвания. Тези действия не ни тероризират и те със сигурност не могат да спрат борбата за социална справедливост срещу капитала и пара-държавата.

Солидарност с другарите от анархистката група Рубикон

НИТО КРАЧКА НАЗАД

Анархистка Федерация, Гърция

Източник: Insurrection News [2] (Чрез Mpalothia, преведено от BlackCat)

2 Comments (Open | Close)

2 Comments To "Гърция: полицията щурмува домовете на членове на анархистката група „Рубикон“"

#1 Comment By Наблюдател On 26 юли 2016 @ 14:01

Да поясним, че това се случва в Гърция.

#2 Comment By Иван Божиков On 26 юли 2016 @ 18:26

Мечтая за момента това да се случи в българия.
За да стане това трябва да сме си свършили грасрут работата