Former ISIS Sex Slaves Form All-Female Battalion 'Sun Ladies' to Launch Massive Assault on ISIS
Former ISIS Sex Slaves Form All-Female Battalion ‘Sun Ladies’ to Launch Massive Assault on ISIS

Стотици избягали секс-робини на Ислямска Държава се присъединиха към един изцяло женски батальон, който стартира масирана атака срещу техните насилници в Ирак.

Жените са от йезидското малцинство и наричат себе си „Сили на слънчевите жени“ . Те започват въоръжена съпротива в търсене на отмъщение, но и за да се борят за бъдещето на жените изобщо.
Сред тях са около 2000 пленници, избягали от техните терористични мъчители, които са ги подлагали на ужасяващи изтезания и изнасилвания и са избили хиляди техните близки след щурмуването на техните села през лятото на 2014 година.
Сега, задвижвани от колективното желание за отмъщение, батальона се подготвя за настъпление срещу крепостта на ИДИЛ – Мосул, където много жени бяха пленени от джихадисти за да служат като секс-робини.

Капитан Катуун Кхидер, членка на Слънчевите Дами, заяви пред медиите: „Всеки път, когато се развихри война, нашите жени в крайна сметка стават жертви“.

„Сега ние се защитаваме от злото. Ние защитаваме всички малцинства в региона. Ще направим всичко каквото трябва. „

Тя е сред повече от 100 жени йезиди, обучавани при кюрдските сили Пешмерга, които се готвят да атакуват Мосул, като се очаква още 500 да последват примера им.
Около 5000 йезидски мъже и жени бяха заловени от ислямистите, но около 2000  успяха да избягат от самопровъзгласилия се Халифат в Ирак и Сирия.

Според ООН, Ислямска Държава все още държи около 3500 души в плен в Ирак, повечето от които са жени и момичета от йезидската общност.

Оцелелите разказват ужасяващи истории за сексуално насилие и изтезания:

Един йезидска майка, която ражда, докато е държана като секс-робиня, разказа как не и е било позволено да храни новородения си син.
Нейният похитител след това обезглавява момчето, защото плаче.
Ислямистките бунтовници смятат йезидите за дяволски поклонници. Древната вяра на Йезидите съчетава елементи от християнството, зороастризма и исляма.

Повечето йезидското население, наброяващо около половин милион, е разселено в лагери в Иракски Кюрдистан.

Миналия месец, директор на офиса на човешките права на ООН в Ирак, Франческо Мота, заяви, че ислямистките групировки се опитват да „унищожат, отчасти или изцяло йезидското население“, съобщава Daily Mail.

Източник: Алалам

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40