CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality = 75

Анархистките Тамара Сол и Наталия Коладо изпратиха това изявление по повод на проведените инициативи на солидарност с тях в Чили включващи: „Анти-автортарен ден в подкрепа на Тамара и Наталия“ в либертарната библиотека Мануел Рохас проведен на 17 Юли и подобно събитие проведено в библиотеката Денжиро Котоку:

„До нашите другари и нашите близки и приятели. Бяхме изненадани да научим за тези инициативи в наша подкрепа и за нас това е много важно, знаейки, че това е една инициатива, която идва от хора,  които ние не познаваме, и с които ние нямаме връзки, които като индивиди и като група са почуствали желание да излязат заедно в един акт на солидарност. Акт, с който които ни поздравяват с обич и ни дават силата и енергията за да се справим с нашето положение в затвора по начина, по който искаме това да се случи.

Минаха три седмици откакто ни преместиха в сектора за максимална сигурност в затвора, където, за разлика от останалата част от затворниците, ние не можем да излизаме освен с белезници и с охрана, която е неотлъчно с нас през цялото време. По същия начин ние сме възпрепятствани да участваме в образователни или развлекателни дейности, с изключение на излизането няколко дни в месеца за да играем футбол с жените на игрището.

Това подчертава страха на институциите от анархистите –  от хората, които влизат в сблъсък с тяхната система и цивилизация. Това е което се случва в женския затвор.

Но в този контекст ние се опитваме да преодолеем изолацията и контрола чрез създаването на свободни пространства като кухнята-градина, която изградихме от рециклирани материали, а в момента ние подготвяме и шивашки проект и проект за ситопечат тук в нашето отделение, в допълнение към другите неща, които сме замислили.

Ние искаме да знаете, че ние сме щастливи да бъдем заедно и да работим за да подхранваме нашите идеи и да засилим още нашите връзки и практики като форми на конфронтация с установения ред. В този ред на мисли ние сме силно загрижени заради арестите на наши другари, които се увеличиха след приемането на новия закон за оръжията и контрола на взривните вещества, включващ ефективни присъди за тези, заловени с оръжие или „Молотов“, както и за тези, които активират запалителни устройства или експлозиви.

Изправени пред тази нова перспектива, ние призоваваме за претегляне на ползите от гледна точка на по-големия брой арестувани другари. Ние смятаме, че в момента на преминаване към директна атака е важно да се разгледа целта, силата и ефективността от нея. В същото време целите трябва да бъдат разширени и ние трябва да атакуваме слабите страни на патриархалната, техно-промишлена капиталистическа машина – физически, както и морално и в идеите.

Като отправни точки на прякото действие ние виждаме скорошните нападения и експроприации заради, които сега един наш другар е в плен в Испания; вълната от изгорени църкви в Юга; унищожението на технологичните центрове; Взривяването на кола на Microsoft; действията на Rote Zora срещу патриархата; ККС, и действията на общността Мапуче и афинитетните групи, които се организират и заговорничат в анонимност …

От нашите клетки ние ви изпращаме нашата любов, сила и солидарност, която вие генерирате.

Тамар Сол Фариас и Наталия Коладо.

S.E.A.S. (Сектор с максимално сигурност на затвора Сан Хоакин).

Източник: Действай за свобода, сега!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40