Медицинска помощ за борците срещу Ислямска Държава

23Syria-web-master675-620x413

От 2013 г., кюрдския регион Рожава в Северна Сирия се бори срещу множество терористични групи, по-специално срещу ИДИЛ. След освобождението на Кобани миналата година, SDF (сирийски демократични сили) и кюрдските сили (YPG / YPJ) успяха да обсадят Манбидж, който се считаше за крепост на ИДИЛ и където беше съсродотечена логистиката и бяха планирани действията на транснационалния тероризъм.

Ожесточените боеве приключиха преди няколко дни с освобождението на града след много дни на борба за контрола на конкретни квартали и боеве от къща на къща. Над 50,000 души бяха освободени от джихадистите.

ИДИЛ не пощади цивилните; ислямистите ги използват стратегически като заложници. Областите, освободени от терористите често са минирани, а хуманитарната криза в региона се задълбочава. Изключително трудно е да се гарантира медицинска помощ, тъй като в момента някои болници са изправени пред недостиг на медицински консумативи и са на ръба на затваряне.

Идрис Шеико, лекар в болница Амал в Кобани, каза пред ARA News: „Сега имаме между 400 и 500 пострадали хора от Манбидж, включително тежко ранени, но за съжаление не можем да им предоставим необходимите грижи (…) След месец може да се наложи да закрием болницата „. Ситуацията се влошава още повече и заради ембаргото от страна на автономната област в Южен Кюрдистан (в Ирак) и Турция.

В сътрудничество с хората от Северна Сирия, ние ( „AK Solarenergie für Rojava“) ние си бяхме поставили за цел да оборудваме медицинските институции в Кобани със соларни клетки. Като се има предвид настоящото развитие, приятели в Кобани ни помолиха да им помогнем спешно да се снабдят с животоспасяващи лекарства; те основно включват основни фармацевтични продукти като хемостатици и антихистамини. Тъй като ситуацията е много тежка, ние решихме да измести фокуса си към осигуряването на лекарства. В подкрепа на хората в Кюрдистан, Северна Сирия за осигуряването на медицински грижи имаме нужда приблизително от € 20.000 в рамките на следващите няколко седмици. Ето защо ние ще се радваме, ако можете да ни помогнете с дарение – можете да участвате само с едно кликване!

Всяка сума ще бъде дълбоко оценена.

2,9% ще бъдат приспаднати от leetchi.com.

Всичко останало ще отиде директно към предоставянето на медикаменти.

Ние сме много благодарни за подкрепата ви и ще ви държим в течение!

В случай, че имате някакви въпроси, предложения и т.н., моля не се колебайте да се свържете с нас чрез електронна поща (ak-solar-rojava@posteo.de) или посетете нашата Facebook страница ( „AK Solarenergie für Rojava“). Повече информация за тази изключително важна тема можете да намерите на ARA NEWS

Най-добри пожелания,
AK Solarenergie für Rojava

Етикети: 
Абонамент за известия при нови коментари на тази публикация

3 коментара

  1. Pingback: Mirilay

    • Pingback: Nikola Petkanov

  2. Pingback: Mirilay

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*


Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40