асдасд

В разгара на лятото, обикновените, нереформирани и нереформиращи нищо българи съставят сложни математически формули в отчаян опит да ми излязат сметките за почивка до морето, докато друга част от същите превиват гръб по курортите по 14-15 часа без почивен ден, за да скатаят малко пари за зимната математика. Ама и на едните и на другите не им излиза сметката – сигурно образователната система (нереформирана) е виновна, защото изчисленията им са грешни. Все пак, икономисти и банкери обявиха, че българинът богатее, средната заплата достига четирицифрена сума, а банките са пълни до горе с мощните спестявания на българина (реформиран). Всъщност българинът е толкова богат, че успява не само да поддържа пословичната си „икономическа стабилност“, ами и тази на банките, които сякаш лошите кредити и изтичането на капитали в офшорни сметки не само не ги засягат, ами дори ги заздравяват, поне ако вярваме на острието на българския економикс Владо Каролев.

В този океан от икономическа стабилност и безметежно реформаторство, сякаш няма какво повече да се подобри. Но дясната мисъл никога не спи. С реформаторски устрем и болшевишки размах, Кунева развихри нечувана по мащаб образователна реформа. Супер екип съствен от топ-експерти, тъмно сини анализатори и  неизменното „гражданско участие“ е заседавал денонощно в условия на пълна секретност разплитайки в дълбочина и в ширина възела на проблемите на българското образование, достигайки до корена на проблема – брандинга!!! О, колко очевидно за всеки дясно-мислещ човек и колко абсурдно за безпросветните маси … ама естествено, че брандинга. Най-големият проблем на българското образование е лошия маркетинг и липсата на брандинг. Учителите нямат дори един прост пиар за бога… Но без много вайкане, печените реформатори от топ тийм-а на Кунева веднага се захванаха за къртовска работа.

Министерство на образованието и науката обяви поръчка за над 2 милиона лева за изработката на стотици хиляди рекламни материали за популяризиране на дейността си. В списъка на продуктите, с които МОН смята да се рекламира, са включени над 200 хиляди дребни сувенири като ключодържатели, антистрес топки и др.

В едри количества са поръчани и диплянки, брошури, флаери, стикери и плакати. Наред с тях са поръчани и по 50 комплекта луксозни химикали, тефтери, папки и портфейли от естествена кожа, както и по 10 хавлиени кърпи, пъзели, термочаши, комплекти инструменти за ремонт с клещи и отвертки, по 100 бр. луксозни джобни ножчета, брандирани стъргала и метлички за почистване на стъклата на автомобилите от скреж, силиконови и светлоотразителни гривни, и др.

Когато научиха новината, хиляди благодарни учители от цялата страна започнаха да заливат улиците на градове и села. Екзалтирани, те започнаха да скандират благословии за блажената реформа, която се изсипва върху тях като манна небесна. Възрастна жена, преподавател по география в Свищов сподели пред камерите, че никога досега не е виждала брандирано стъргало и се разплака. Ученици и родители се втурнаха да я утешават, но не издържаха и те заплакаха.

Събралите се учители обсъждаха и националния събор на учителите организиран от Кунева, на който тя ги излъга за увеличението на заплатите. Тогава те се били усъмнили в реформаторския нюх на министърката, но сега разбрали, че тя им готвила нещо много по-важно от достойни заплати. Накичени със силиконови и светлоотразителни джунджурии, с широки усмивки на лицата и лекота в сърцата, учителите спонтанно обсадиха местната централа на Реформаторския Блок и започнаха да скандират „Не щеме ний богатства, не щеме ний пари“, „Искаме Кунева“ и „Който е без светлоотразителна гривна е червен“.

Тогава някой донесе новите рекламни брошури. О, чудо. На български и на английски. Най-после някой да помисли за продуктовото позициониране на българското образование, не само на българския, но и на международните пазари. Топли и студени вълни от благоденствие и стабилност започнаха да заливат присъстващите. Нека сега балъците да говорят за качествено и достъпно образование, да им забием в лицата новото рекламно лого на МОН. Нека мащабната рекламна кампания най-после да даде ясно да се разбере, че училищата трябва да се управляват като фирми, че образованието е стока, а учителите – нископлатен помощен персонал, брандиран с униформи с фирменото лого и светещи гривни за колорит.

 

2 thoughts on “Образователната реформа е във вихъра си – най-после брандирани стъргала за всички!”
  1. Изтъркана тъпотия с претенции за критичност и неуспешна ирония. Безсмислени усилия. Явно има много жалки скриптомани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40