САЩ: почит за анархиста и боец от YPG Джордан Мактагърт

Припомняме, че Джордан Мактагърт бе убит миналата седмица, докато се сражаваше като доброволец срещу Ислямска Държава в Манджиб в редиците на кюрдските революционни сили – YPG. Ето изявлението на ню йоркските анархисти, по време на възпоменанието:

„Когато анархизмът се зароди, той бе една борба не познаваща граници – една борба за свободен свят. От своето създаване като политическа теория неговите защитници пътуваха до различни места за да се включат в борбата, свързвайки се със свои другари от различни краища на света за да се борят рамо до рамо с тези, които се борят за освобождение така яростно както те самите.

В Ню Йорк ние се борим срещу гиганти, борба която продължава вече сто години, срещу една масивна държавна машина, която никога не спря своята колониална и имперска политика. Рожава отвори огромна дупка в хегемонната власт на държавното чудовище и освети възможността за освобождение в борбата на анархистите в световен мащаб; не само за анархистите, но и за всички онези, които чувстват неизбежното привличане на свободния живот.

Ние сме тук за да се сбогуваме с Джордан Мактагърт  (известен също като Сиуан Фират). Той бе американски анархист и YPG боец, който даде живота си за освобождението на Манбидж: ключов момент в борбата за Рожава в един град поставен под игото на Даеш

Ние го поздравяваме като другар, който знаеше дълбокото значение на борбата, пред която сме изправени.

Ние го поздравяваме за признаването на значението на Рожава в международната борба и за неговата върховна жертва дадена за да запази революционната борба жива.

Ние никога няма да забравим момента, когато той лежеше на това поле ранен и помоли онези от нас, които остават –  да продължат хода на революцията.

Заради жертвата, която той направи ние ще задълбочим нашите ангажименти към борбата тук,
към борбата за революцията в Рожава
и към борбата по всички фронтове на тази битка със същата степен на отдаденост, която Джордан ни показа.

Biji Ciwan Firat
Biji Rojava

Да живят бойците анархисти
Да живее революцията

Анархистите на Ню Йорк

Източник: Insurrection News World WIde

Адрес на статията
Етикети: , , , , ,