presveia-tourkia-eggra708

В анархисткия сайт Инди Медия бяха публикувани секретни документи изтекли от Министерството на Външните Работи на Гърция във връзка с нападението на анархистката група Рубикон срещу турското посолство в Атина.

В демонстрацията им срещу репресиите в Турция миналата седмица, около 15 членове на Рубикон хвърлиха червена боя върху сградата на посолството. Според групата, около 12 полицаи са били около сградата, но никой от участниците не е бил арестуван или лишен от свобода.

В изтеклите документи се вижда, че турското посолство влиза в контакт с гръцкото външно министерство и яростно призова за арестуването на членовете на групата, които участват в протеста. По-късно, в свое изявление, от посолството на Турция твърдят, че са „загрижени“, тъй като групи като тази често използват коктейли Молотов в демонстрации, които могат да доведат дори до загуба на човешки животи и сериозни щети.

След жалбата, подадена от турското посолство, един човек е арестуван за своето участие в протеста.

Във връзка с коментарите на представителя на турското посолство Керим Урас, че групата Рубикон подкрепя „недемократичния преврат в Турция“, анархистката група отговори, че това е „абсурдно“ и заяви, че посолството е „гнездо на турски агенти от МИТ“, добавяйки, че сградата „не трябва само да се обстрелва с боя, но да бъде взривена“.

Групата Рубикон приключи своето изявление с изказване на подкрепата си за мъжете и жените които се борят срещу турския режим, като част от организациите DHKP-C и YPG.

Източник: Tovima.gr

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40