- Без Лого - https://bezlogo.com -

Хакнаха групи на Сорос, изтекоха стотици документи

screen-shot-2015-06-02-at-2-18-14-pm [1]В Събота стотици вътрешни документи на групи, ръководени от известния милиардер и либерален донор Джордж Сорос, са изтекли в интернет пространството след хакерска атака.

2,576 файлове са били пуснати от DCLeaks, интернет страница, която претендира, че е „стартирана от американски хактивисти, които уважават и ценят свободата на словото, правата на човека и правото на народа да се самоуправлява“ и наричат политиците „обикновени лобисти, подчинени на Уол Стрийт, индустриалните барони и мултинационалните корпорации“.

Документите са от различни отдели на организации на Сорос.

Фондация „Отворено общество” изглежда е групата с най-много изтекли документи. Файловете идват от секции, представляващи почти всички географски региони в света, „Службата на президента“ и нещо на име SOUK.

Изтеклите документи от европейски организации финансирани от Сорос са предимно от Украйна, Молдова и Ирландия. На първо четене не излизат документи свързани с неговите организации в България.

Документи са датирани от 2008 г. до 2016 г. През юни DCLeaks разпространи няколко документа на фондация Отворено общество. Bloomberg съобщава [2], че ФБР веднага е било уведомено за хакерската атака.

Документите са достъпни на следния адрес: ДОКУМЕНТИТЕ НА СОРОС [3]