161585

Акция срещу LafargeHolcim (най-голямата в света компания за строителни материали)

Посетихме LafargeHolcim на Хагенхол Щрасе в Цюрих през нощта на 19.09 срещу 20.09.2016 и ги изненадахме с взривно устройство!
Между пролетта на 2013 г. и есента на 2014 г., компанията LafargeHolcim плащаше такси на така наречената „Ислямска Държава“, за да може един от нейните циментови заводи в Джалабия, близо Манбидж в Сирия, да може да продължи да функционира.

Фактът, че капиталистите сключват договори с най-реакционните сили, в този случай религиозните фундаменталисти, за да продължат да произвеждат изгодно не е изненада. По този начаин те демонстрират своята безпощадност в борбата за печалба.

Това действие е дреболия за семейството Шмидхайни (Schmidheiny – швейцарски милиардери, собственици на LafargeHolcim) като Holcim Group е само една от многото компании, които те притежават. Въпреки това следва да се отбележи, че Шмидхайни вече са доказали своята бруталност в преследването на печалба по време на производството на азбест в Италия. Работниците се разболяваха и умриха от работа с азбест без необходимата защита, защото работата трябваше да се свърши. Безпощадността на семейството Шмидхайни вече бе демонстрирана и в Южна Африка.

„Най-модерните компании в сектора на строителството“ бяха наречени те по време на обявяването на сливането на Lafarge и Holcim през април, 2014 г. В този момент лъсва лицемерието, когато ние вече знаем, че в този момент те са финансирали Ислямска Държава в Сирия. Разбира се, след като новината за тази подкрепа бе публикувана те обявиха, че са правили това за да осигурят безопасността на своите служители. Това е само защото, ако служителите им бяха убити от ИДИЛ, нямаше повече да могат да генерират по-голяма печалба. Трябва да е ясно, че  не става дума за евакуация на персонала, тъй като тези плащания се проточиха повече от година.

Едва наскоро Ислямска Държава беше изтласкана извън тази област от военните структури на SDF (кюрдските милиции). Другарите често са били нападани от терористи-самоубийци, използващи микробуси и малки камиони. Колко от тези „подвижни бомби“  в крайна сметка са финансирани от групата Lafarge-Holcim е неясно. В отговор на това, ние извършваме тази малка, символична бомбена атака срещу тяхното седалище в Цюрих.

Да подкрепяш Рожава означава също така да подкрепяш борбата срещу капитала, в частност компаниите, намиращи се тук, които пряко подпомагат реакционните сили там.

Освободените и частично унищожени площи трябва да бъдат преустроени, политически и трябва да се създадат икономически структури. Затова SDF не се задоволяват само с прогонването на фундаменталистите, но също така се заемат с изграждане на нови структури в освободените райони. Военни структури, които въоръжават и обучават населението, както и политически структури като например местните и женските съвети и комуни, които ще трябва да бъдат защитени. ИДИЛ трябва да бъдат победени военно, но и срещу дясната идеология, която те се опитват да разпространяват на териториите завладени от тях, трябва да се реагира своевременно. Трябва да се установят академии, където политическото образование ще играе важна роля.

В Рожава в момента се случва изключително важно развитие в революционна перспектива. Нека да ги подкрепим.

За революционна перспектива!

Източник: Linksunten Indymedia,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40