Том Морело: „Всяка музика е политическа, дори Джъстин Бийбър“

8904072_wenn20243085tom-morello

Том Морело е китаристът на Rage Against The Machine – една от най-влиятелните политически групи някакси успяващи да трансформират песни срещу полицейското насилие и революцията на Сапатистите в хитове, които не спират да се въртят по радиата. В ново интервю за „Rock And Roll Hall of Fame“, китаристът Том Морело говори за политическия характер на музиката:

„100 процента от музиката е политическa. Музиката или поддържа статуквото или оспорва статуквото. Така че всеки артист е политически“ – казва Морело.

„Сега, Джъстин Бийбър и Селена Гомес вероятно не се идентифицират като политически артисти, но музиката им, която често е много забавна и обичана от феновете им, е хлябът и зрелищата на нашето време“.

„Ако вие не предизвиквате властта, това означава, че вие мълчаливо й се подчинявате. И не е като да нямам дълъг списък с танцувални буламачи на моя Ipod, там със сигурност има място за това, но аз също така осъзнавам факта, че в нашата работа, това, което казваме и което правим има значение. „

Източник: Rolling Stone Magazine

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*