„Дейвид Гилмор, Ник Мейсън и Роджър Уотърс се обединяват в подкрепа на жените от „Флотилия на Свободата“

Live8 Concert Hyde Park, London, Britain - 02 Jul 2005, Pink Floyd - David Gilmour, Roger Waters, Nick Mason And Rick Wright (Photo by Brian Rasic/Getty Images)

Pink Floyd се „обединяват“ в подкрепа на про-палестинската активистка група обяви групата в своята Facebook страница. Не е ясно дали събирането е за нещо друго, освен за това заявление.

„Женския кораб до Газа“ са жени от цял свят, които се качиха на лодка в Барселона миналия месец и се отправиха към Газа, с цел привличане на общественото внимание към морската блокада на ивицата Газа от страна на Израел, която е в сила от 2007 г. насам. Кампанията е организирана от коалицията „Флотилия на свободата“, която описва себе си като „движение на обикновените хора за солидарност от хората за хората, съставена от кампании и инициативи от цял свят, които работят заедно, за да се сложи край на обсадата на Газа.“

По-рано тази седмица, израелските военноморски сили плениха женския кораб. Тринадесет активисти, включително Северно-ирландската носителка на Нобелова награда за мир Марийд Кориган, са били на борда на заловения кораб.

Роджър Уотърс е дългогодишен яростен застъпник за палестинските права. Тук е още една видео той е публикувал тази седмица за кораба на жените:

ВИДЕО НА РОДЖЪР УОТЪРС

2 thoughts on “Pink Floyd се събират отново в подкрепа на про-палестински активисти”
  1. Какви са правата на палестинските терористи?
    Да избиват хора безнаказано и за възнаграждение палестинската държава да им олаща пенсии????
    Роджър Уотърс е голям мръсник и фашист.
    Защо не се съюзи сега с ИДИл нали и те се борят да завземат светът и пускат камикадзета по цял свят…да го е.а в мръсният фашист!!!

  2. Милена, Израелската власт в момента е сравнима с режима на апартейд в Южна Америка. Цяла популация от хора е лишена от елементарни права, ограбвана, унижавана и избивана. Така наречените от теб „терористи“ се борят срещу военната окупация. Ако на теб израелската армия дойде и окупира града ти, лиши те от права, открадне водните ти ресурси и те кара да искаш специално разрешение за да напуснеш квартала си, може би ще си много благодарна на окупаторите? А?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40