ccf-case-trial

„Този, който говори за война, трябва да има план …“

Най-коварната власт е тази, която носи обещание за приобщаване. Ето защо ние преминахме от монархия към демокрация, но не и към свобода. „Сигурността“ е дума, предпочитана от демокрацията. Колкото повече се говори за „сигурност“, толкова повече нашия живот и свобода регресисрат. Най-лошото от всичко е, че съвременната власт и демокрацията налагат компромиса и подчинението на обществото почти доброволно. Демокрацията функционира като прозрачна фабрика, която произвежда социални отношения. Хората се подчиняват на правителствената идеология, общообразователните стандарти и дисциплинирано поведение и считат, че това, което ние преживяваме днес (икономическата тирания, изнудването на наемното робство, диктатурата на спектакъла, технологичното наблюдение) са неизбежният природен световен ред.

Но дори и властта да е разпръсната – шефове, официални лица, мениджъри и собственици ще продължават да съществуват. В днешно време, видимостта на хората във властта е особено ясна. Политици, бизнесмени, собственици на кораби, издатели, журналисти, съдии и полицейски служители са лицата на властта. Проект „Немезис“ има за цел да атакува тези лица. Чрез проект „Немезис“ идва нашия ред да настаним страха в задния двор на врага.

Вместо да атакуваме безлични символи на властта, ние смятаме, че е много важно да транспонираме нашите бойни действия към личната среда на враговете, техните домове, офиси, места за почивка и превозни средства. Ние знаем, че за властта „никой не е незаменим“, но също така знаем, че персоналния удар срещу един от тях ще внуши страх в 100 други. Ние създаваме наследство на страха за техния вид и за всеки, който ще се появи като техен заместител. Това е нашата минимална противотежест в балансирането на терора, контролиран от врага. В балансиране на терора, причинен от убийствата на работниците от техните шефове, случайните стрелби на ченгетата, хилядите години в затвора раздадени от съдиите, лъжите на журналистите, законите и заповедите на политиците.

downloadВъв всички тези случаи, врагът има име и адрес.

Чрез нашите атаки, ние доказваме, че хората във властта не са недосегаеми. В същото време, вместо да ограничаваме анархисткия бунт в случаите на спорадични конфликти с ченгетата, ние можем да направим революцията постоянен компонент от нашето ежедневие чрез откриването на тези, които се крият зад заповеди и решения, които управляват живота ни, чрез изучаване на техните маршрути и чрез организиране на нашите собствени офанзивни клетки, които ще отговорят на предизвикателството на властта. Ние не очакваме социално късо съединение, което ще доведе в масови мобилизации, но ние искаме, чрез нашите действия, да бъдем ускорители на историята поставяйки дилемата „власт или свобода“. Ние създаваме пространства и епохи, където историята не просто се случва, а тя е написана от нашите собствени ръце. Анархистката градска партизанска война е начин да погледнем живота право в очите и да образуваме едно автентично, колективно „ние“. Това е изграждането на анархистки процес на освобождение чрез смелост, последователност и решителност. Нашите действия не се оценяват само по отношение на удара срещу врага, но и по отношение на възможността за промяна на собствения ни живот.

Проект „Немезис“ е международно предложение за създаване на списък с имената на хора във властта, така че да можем да ги атакуваме там, където те се чувстват в безопасност, в кулоарите … в собствените им къщи. Експлозията на бомба в дома на окръжния прокурор Георгия Цатанис беше първата атака, първият акт от Проект „Немезис“. Ние споделяме този план с всички клетки на FAI-IRF (Неформална федерация на анархистите – Интернационален революционен фронт) и всички анархисти на действието в цял свят, които желаят да започнат диалог за дифузията на анархистката борба. И ние знаем, че най-добрият диалог за оценка на дадено действие не може да бъде нищо друго, освен ново действие …

Чрез проекта „Немезис“, ние поздравяваме всички наши другари, които са държани в плен в клетките на демокрацията по целия свят и вече не рамо до рамо с нас. Това е особено специален поздрав за членовете на Конспирацията на огнените ядра: Олга Економиду, Георгиос Полидорос, Герасимос Цакалос, Кристос Цакалос, Ангелики Спирополус и италианските другари от FAI Алфредо Госпито и Никола Гаи.

За всички онези, които не са заровили томахавката на войната …

Конспирация на Oгнените Ядра / FAI-IRF

Скоро ще се завърнем…

Източник: Insurrection News

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40