r1

От Рожава към Света.

„Ние, група от антифашисти, интернационалисти, анархисти, комунисти, социалисти отговорихме на апела за подкрепа на революцията в Рожава, като се присъединихме към борбата на потиснатите. Ние идваме от сянката на западния капиталистически свят, за да се борим и да се учим от нашите другари в Рожава, как да завоюваме свободата и правото си на съществуване.

Опирайки се на тяхната смелост, ние се надяваме заедно да създадем едно „ново утре“,  без насилие и преследвания, един свят без фашизъм и мракобесие. Ние отплавахме към тази цел тласкани от ветровете на свободата, равенството и зачитането на Природата. Това е пътят на същите тези изключителни хора, които отплаваха към забравата, оставащи неугасим огън в нашите сърца. Същата топлина, която ние чувстваме сега, е тази, която ни кара да се чувстваме живи и ни води към  пламъците на борбата за Демократична федерация на Северна Сирия.

„Всеки другар, тук, сега, се бори със сърце пълно със светлина.“

Всеки другар, тук, сега, се бори за светлината, пазейки жива паметта за предишните партизанските борби за един по-добър свят, които се водеха по тези огнени земи. Така че, с името на нашия отряд, ние искаме да отдадем почит на нашата другарка мъченица Ивана Хофман, паднала храбро в борбата срещу Ислямска Държава в околностите на град Тил Тамир през март 2015г.

Заедно, ние се борим, за да защитим тези ценностите, които носим в сърцата си. Ние взимаме нашия символ от революционерите, които се бориха в Испания, през 1936г, за един свят без граници, без сенки и без страх – историята не успя да ги победи! Техните мечти не само, че не умряха, напротив,  сега се прераждат с нас, с всеки другар, който в момента се бори в Рожава. Винаги се издигат като феникс от пепелта, затова огъня на Революцията, ще продължи да гори вечно.

„Ние сме партизани, ние живеем.“

r2

Silav u Rezen Soresgeri.

Антифашистка Интернационална Бригада (Antifascist Internationalist Tabur)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40