След ареста на Алдо Милани(Aldo Milani), национален координатор на автономния синдикат SiCobas, от полицията в Модена, стачки избухнаха в логистични складове в Емилия-Романя и Милано, а мобилизацията вече се разпространява и в други региони на страната.

Късния следобед на 26ти Януари 2016, синдикалистът Алдо Милани е отвлечен от полицията, арестуван и хвърлен в затвора в Модена, като до момента не му е осигурен достъп до правна защита.

Ясно е, че ние се намираме пред безпрецедентна ескалация на репресиите.  „Държавата на шефовете“, не успя да спре борбата на синдикатите чрез уволнения, заплахи, стотици глоби, заповеди за експулсиране, атаки с палки и сълзотворен газ. Те вече не могат да затворят капака на помийната яма на екслопатацията в сектора на логистиката,  където действащото тайно споразумение и съучастие между шефове и държавни иснтитуции сега се опитва да спре всеки, който е дръзнал да наруши спокойното действие на системата.

След въвеждането на закони убиващи правата на работниците, след намаляването на заплатите, всичко, което работниците бяха спечелили до момента с кръв, пот и сълзи се подлага на незабавна репресия, която се стреми да смачка всеки, който се осмели да организира стачки, и най-вече този, който смее да упражнява политическо действие, насочено към освобождение от робството на наемния труд.

Репресивния план на държавата и шефовете цели да отклони вниманието от ситуацията на влошаваща се експлоатация за работниците като цяло и тези в логистичния сектор в частност: срещу това варварство се появи едно мощно движение на съпротива, което в последните години, се превърна в едно от най-коравите и постигна значителни резултати.

Идеята е проста: с ареста на Алдо Милани те искат да поставят извън закона правото на стачка!

Ако класовия враг се самозаблуждава, че е в състояние да се освободи от SI Cobas, то управляващата класа допуска голяма грешка.

На тази фронтална политическа атака ние ще отговорим веднага с единственото оръжие, което работниците имат на свое разположение: самоорганизацията и борбата.

От днес ние призоваваме за пълна мобилизация на всички работни места. Обръщаме се и към мрежите от симпатизанти на автономните синдикати, да се мобилизират за инициативите, които ще бъдат обявени от SI Cobas в следващите часове, срещу репресиите и за незабавното освобождаване на Алдо.

Повече информация в следващите часове..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40