Два скуота (окупирани сгради) в Атина бяха атакувани от полицията на СИРИЗА.

Публикуваме съобщението за солидарност изпратено от VOID NETWORK.

 

Репресиите срещу движението за социално освобождение и унищожаването на окупираните сгради на бежанците и имигрантите няма да бъдат оставени без отговор. Гръцкото „ляво“  правителството избра в ранната утрин на 13/03/2017 да последва заповедите на консервативната десница и неолибералните медии и извърши нападение срещу два скуота, част от по-широкото социално движение в Атина. Полицейските акции са идеален пример за политиката на насилие характерна за нашата епоха: докато спим държавата продължава да работи срещу всички нас.

Скуота на улица Ахарнон (Alkiviadou 9), както и близката окупирана сграда на ул. Ахарнон и Сурмели, която все още отблъсква полицейските атаки са в непосредствена близост до старата Вила Амелия – скуот в центъра на Атина, който е емблематично място за радостите и скърбите през последните година и реално училище по солидарност за всички местни активисти , които взеха участие в титаничната борба за взаимопомощ с бежанците, от хората – за хората, извън механизмите на държавата. Скуотовете на на Ахарнон са първите примери за пряка и автономна самоорганизация на бежанци без присъствието и участието на местни активисти. Те са самоорганизирани пространства на имигрантите и бежанците сами по себе си за себе си и именно затова те бяха ударени от държавата.

Окупирания замък Зографу в област Зографу е важен социален център в един квартал с много силно участие във въстанието през 2008 г. и движенията, които последваха до последния бунт на 12 февруари 2012 г. Днес, във време на упадък на социалните движения и обществено бездействие, държавата идва да си върне всеки ъгъл завладян от социалните движения, като част от капиталистическото, хищническо нападение срещу обществото, подвеждащо описвано от подтисниците ни като „криза“. Измамата, че ще получим представителство на обществените интереси в парламента от абсурдни политици и продадени партии свърши на площад Синтагма, през лятото на 2011 г. Масивната илюзия на отчаяното мнозинство, че СИРИЗА „ще ни спаси“ също приключи отдавна. Доказателството, че лявото правителство не е нищо повече от поредната антисоциална-„социалдемокрация“ е пред нас. СИРИЗА е мъртвия ПАСОК, завърнал се като зомби, което използва всяка своя минута за да заложи бъдещето на обществото в замяна на оставането си във властта.
Парламентът смърди като чума и онези, които искат да го подкрепят с гръб и да го напояват с кръвта си, трябва да знаят, че те живеят за сметка на своите деца и ще трябва да отговарят и пред тях. Бъдещето принадлежи на тези, които се борят.

Ре-окупация на всички скуотове, превзети от държавата!

Създаване на скуотове и социални центрове в цялата страна, на всички възможни и необичайни места!
за освобождение на всекидневния живот от всички глупави социални отговорности и конвенции!
Отхвърляне на доминиращата култура!
Създаване на социалните движения на нашето време!
Поддръжка на пространствата на движението с ежедневния ни участие!

СИМБИОЗА / РАВЕНСТВО / ПЪЛНА СВОБОДА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40