Мощна бомба е била обезвредена пред полицейско управление в квартал Дафни в Атина, преди няколко дни.  Рано сутринта, в 2:50 часа на 25 февруари 2017г, анонимно обаждане е известило властите за поставеното взривно устройство.

Анонимният глас е заявил, че бомбата ще избухне след 40 минути, а акцията е в памет  на Ламброс Фундас, член на „Революционна борба“, който загина в престрелка с полицията в същия този квартал Дафни, на 10 март 2010г.

Сапьорските екипи успяват да обезвредят поставеното в сак взривно устройство. Начинът по който е сглобена бомбата и използваните материали, граната, плюс допълнително взривно вещество, са нещо което „антитерористите“ не са срещали досега в практиката си.

„Революционна борба“ официално не е поемала отговорност за тази акция, но ченгетата са забъркали гипса, заради вероятността Организацията да продължава да е оперативна, въпреки многобройните удари, които понесе и арестите на Никос Мазиотис, Пола Рупа, Костас Гурнас, Андонис Стамбулос и др.

Междувременно, стана известно, че евродепутатката от Сириза, българката Костадинка Кунева е предложила помощ на Пола Рупа във връзка с делото за попечителство на детето и. Гръцката държава се опитва да отнеме попечителството над 6-годишния син на Пола Рупа и Никос Мазиотис и да въдвори малкият Виктор в детски дом. Детето в момента е при баба си, майката на Пола.

Човек от екипа на Кунева, някой си Кипоропулос е посетил Рупа в затвора Коридалос, предлагайки съдействие, включително и пари за делото. Пола Рупа е отказала категорично, заявявайки, че ако Кунева иска да я подкрепи, да дойде сама в затвора, а не да праща хора. Освен това още веднъж е обвинила пряко Сириза за изнудването с детето, както и за скорошен инцидент в затвора, който според Рупа е бил „опит за убийство“.

Φυλακές Κορυδαλλού:Κείμενο Πόλας Ρούπα σχετικά με την απόπειρα δωροδοκίας της

И продължавайки темата за Сириза, група нарекла се „Анархисти-комунисти противници на властта“, пое отговорност за нападението срещу централата на Сириза в Атина, извършено на 19 февруари миналия месец. В своето комюнике те заявяват, че акцията е била заради преговорите с Тройката за подписване на нов Меморандум, който е „поредната атака срещу работническата класа и младите хора“.

По материали в гръцките медии, екип на Без Лого

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40