През 2010г, „Конспирация на огнените ядра“, изпрати колети – бомби до повечето известни европейски политици, Ангела Меркел, Никола Саркози, Силвио Берлускони и др, до различни институции символизиращи доминацията на капитализма, посолства на различни държави и пр, което предизвика голяма медийна шумотевица тогава, мащабни полицейски разследвания и в крайна сметка, арести и затвор за „първото поколение“ членове на Конспирацията.

Вчера, 16 март 2017г, колети-бомби са били изпратени до Волфганг Шойбле, финансов министър на Германия и до централата на Международния валутен фонд в Париж.

Колета за немския финансов министър е минал през охраната на сградата и е бил качен при секретарките на Шойбле, които се усъмняват, след което сапьорски екип обезврежда бомбата, която е била с минимално количество взрив, за да не може да нарани сериозно никого.

Пратката е изпратена от Атина, от името на Адонис Георгиадис, известен политик от „Нова Демокрация“, личен приятел на Шойбле, върл поддръжник на политиката на Меморандумите и известен „анархомразец“. Само преди седмица, в Атина, неизвестни лица подпалиха сграда собственост на Георгиадис, след което отговорност пое „Бойна група Волфганг Шойбле“…

Адонис Георгиадис като терорист от „17 ноември“, колаж от гръцките социални мрежи

Георгиадис реагира остро, след като новината за неговото „писмо“ до Шойбле гръмва по медиите, но само предизвика лавина от подигравки и каламбури за негова сметка в гръцките социални мрежи.

До МВФ са били изпратени два експлозивни колета. Единия от името на Георгиадис, а другия от името на говорителя на „Нова Демокрация“, Василис Килияс. Едното писмо е гръмнало при отваряне и леко е наранило пръстите на служител на МВФ.

Засега не е ясно, дали няма още „огнени“ писма, които пътуват към високопоставени получатели в Европа.

Още вчера следобед, с комюнике в интернет, „Конспирация на огнените ядра“ пое отговорност за колетите.

Ето го и него:

„След създаването на международното конспиративно ядро на Неформалната федерация на анархистите (FAI)  и Конспирация на огнените ядра,  в десетки страни се осъществиха и продължават да се осъществяват партизански атаки. С още по-голяма страст и упоритост се удрят структурите и лицата на управляващата система.
Винаги сме били срещу социалната апатия, срещу контрола над  живота ни. Противниците ни все още не могат да разберат, че „Конспирация на огнените ядра“ е идея, която не може да бъде хвърлена в затвора. За всеки един другар в затвора, много нови другари са готови да заемат неговото място и да продължат по пътя на борбата.

Девет години минаха от първата акция на „Конспирация на огнените ядра“ през януари 2008г. Последваха повече от 300 атаки, които доведоха до десетки милиони евро щети и всяване на страх в лагера на властта.

След като повече от 60 другари и другарки бяха арестувани,  след като толкова пъти министри и шефове на полицията обявяваха, че са успели да ни разбият и с организацията е свършено, след включването на Конспирация на огнените ядра в списъка на терористичните организации на Държавния департамент на САЩ, на Европол …..продължаваме още по-динамично.

 

Имаме в себе си яростта….Ние изпратихме колета-бомба до финансовия министър на Германия, в рамките на кампанията на втората част на план „Немезиз“.

 

Ще последва още една прокламация.
Другарски поздрави на затворниците членове на FAI и Конспирация на огнените ядра в Италия и  Гърция, които продължават да бъдат непреклонни!
Да живее Черния Интернационал на анархисткото действие!
Борбата продължава! Да живее анархията!“
Конспирация на Огнените Ядра/ FAI
 

 По материали от гръцките медии: екип на Без Лого

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40