Днес (17.03) работници излязоха на протест пред сградата на Пикадили (Център) във Варна с искане за изплащане на дължимите заплати. В протеста се включиха около 100 души от различни обекти на компанията. Повечето от тях не са получавали заплати вече втори месец, а има и такива, които не са получавали пари от месец ноември миналата година. Работниците бяха подкрепени от Автономен Работнически Синдикат.

От ръководството на компанията отказват всякаква информация на служителите относно състоянието на фирмата и слуховете за изпадане в несъстоятелност. Отказват и да поемат ангажимент за изплащане на дължимите заплати, като единственото, което са обещали на работниците е да им дадат по 100лв, но без да определят конкретен срок за изплащане на пълните суми.

Работниците се обединиха около искането за незабавно изплащане на дължимите заплати, като дадоха срок на управата до понеделник 20.03. Ако до тогава техните искания не бъдат изпълнени, те ще подновят и ескалират ефективните протестни действия пред обекти на компанията. Исканията бяха оформени писмено и разписани от всички работници участващи в протеста, като документа днес ще бъде връчен на ръководството.

Припомняме, че от 17 февруари тази година “Пикадили” официално е в процедура по несъстоятелност,  въпреки, че фирмата спря да функционира реално още преди 2 години. „Пикадили“ има 80 млн. лв. дълове към кредитори – основно доставчици, наемодатели, работници и държава. През 2014 собственици на „Пикадили“ са братята Валентин и Десислав Попови, но от лятото на 2016 едноличен акционер вече е Николай Лазаров.

Така след многократна смяна на собствеността, фирмата най-после обяви фалит. Но още преди 2 години, собствениците й прехвърлиха дейността си в друга компания – „Селект Трейд“  – собственост на люксембургската офшорка BK Finance. В момента, работниците са назначени на работа именно в тази нова компания. От самото начало на дейността си, тя е съпътствана от финансови проблеми, а магазините се сблъскват с недостатъчно зареждане, като кризата в компанията в крайна сметка доведе и до сегашната ситуация, при която заплатите на работниците бяха откраднати от ръководството.

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40