Публикуваме тракт от Маоистката комунистическа партия на Франция по повод Марша за справедливост и достойнство. Също така добавяме и превод на заявлението за солидарност на организацията Nagkakaisang Pilipino Sa Pransya (Обединени филипинци във Франция) и на Migrante Europe.

Народна самоотбрана в лицето на полицейското насилие!

Последните новини добавиха много предизвикателства, пред които трябва да се изправим в ежедневния си живот: извънредно положение, институционален расизъм на най-високо равнище, нападения срещу доходите на работническата класа, силно доверие сред фашистите от всякакъв тип, отпускане на ченгетата в нашите квартали и в борбите срещу нас и братята и сестрите от нашата класа…

Но където има потисничество, има и съпротива! Откакто започна борбата срещу loi Travail (закона за труда), виждаме, че броят на въставащите става все по-голям и по-голям. Веднъж въстанем ли е много по-трудно да бъдем сломени!

От другата страна буржоазията и нейните кучета пазачи ще направят всичко възможно да противодействат на връщането от нас на взетото. Нивото на репресиране на народното движение по отношение на дневния полицейски тормоз и извънредното положение е висок. Във военно отношение, френската империалистична държава бомбардира и убива във всички четири страни на планетата. Буржоазията, за да забогатее, няма проблем да изхвърля хора на улицата, да разрушава семейства, да причинява самоубийства. Нейното ниво на насилие е изключително високо и е ясно, че то ще се увеличава.

Нашата съпротива съществува, живее и се развива. Само чрез народната самоотбрана, ясно утвърдена, генерализирана и организирана ще вървим към прогрес по революционния път. Не можем да останем доволни само от пътищата, които буржоазията ни оставя. Нашите борби, нашите перспективи носят бъдещето, а не тази държава, гарантираща експлоатирането и потискането на класата ни.

Буржоазията води ежедневна война срещу нас. Отвръщането на огъня ще бъде революционна война. Народна война, война между две класи, противопоставящи се във всичко: от едната страна е буржоазията, а от другата са работниците и техните съюзници. И тази война ще се води на всички фронтове: културни, социални, политически, идеологически, военни… Това е дълъг процес, който изисква организиране, развиване на нашите структури и връщане на властта в нашите ръце.

„Хората и само хората са мотивиращата сила за писането на световната история“ – Мао Дзе Дун“

Организирайте народна самоотбрана!

Срещу войната на буржоазията, да подготвим народна война!

Изявление на Nagkakaisang Pilipino Sa Pransya и Migrante Europe:

Nagkakaisang Filipino Sa Pransya (Обединени филипинци във Франция) и Migrante Europe изразяват своите топли поздрави на солидарност към организаторите и участниците в марша на 19 март. Ние отново ще се присъединим към надигащия се глас на потиснатите и експлоатираните и на техните защитници и поддръжници, искайки справедливост и достойнство за всички.

В днешния свят мигрантското явление безспорно променя характера и формата на света, както локално, така и в чужбина, и това се характеризира с доброволна и принудителна миграция.

В случая с филипинците, имиграцията е продукт на крайната бедност и безработицата; в резултат на несправедливата социална система в своята родина. Влошаващите и задълбочаващите се предизвикателства във Филипините утежниха нарастващия брой на филипинските работници в чужбина, по суша и море. Повече от 4000 филипински мигранти напускат страната всеки ден. Те могат да бъдат видени в повече от 182 страни по света.

Мигриращите работници и мореплаватели направиха значителен принос за икономиките на своите страни домакини и своята родина.

Ние напуснахме своите домове и семейства, за да се грижим за други домове и семейства. Оставихме нашите благородни професии в своята страна, за да работим в чужбина с надеждата, че ще се възползваме от истинските плодове на своя труд. Ние работим като детегледачки, приготвяме храни и напитки, поддържаме домовете и офисите чисти, грижим се за възрастни и уязвими хора, мием и храним домашните любимци на другите, поддържаме корабите, които превозват стоки и хора, които подхранват света и подкрепят икономиката.

Но въпреки нашия социален принос, много сред нас са подложени на дискриминация и тормоз на работното си място. Докато едни взимат подходяща заплата, а други не, всички ние плащаме цената, която трябва да платим.

Животът като мигранти тук във Франция ни направи уязвими за експлоатацията и тормоза, което ни прави още по-разтревожени и загрижени за тежките реалности, които поставят нашите общности в опасност.

Ние се държим ръка за ръка срещу войната срещу бедните и мигрантите. Повече от всякога е време да затегнем редиците си и да се обединим, за да се освободим от расизма, полицейското насилие и унижението. Като знак на подкрепа, ние ще присъстваме на 19 март 2017 г.

Да се вдигнем срещу расизма!

Да се вдигнем в името на справедливостта и достойнството!

Да живее международната солидарност!

Nagkakaisang Pilipino sa Pransya (NPSP)
Migrante Europe

Източник и повече снимки: http://www.pcmaoiste.org/communique/face-aux-violences-policieres-autodefense-populaire/

Превод на български: Революционната борба по света

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40