Амбициите на Борис Джонсън да оглави консервативната партия получиха подобаващ отговор от английската анархистка група Class War. Ако той стане новия министър председател начело на Консервативната партия, те се канят да повторят упражнението от миналата година . Тогава, около 100 анархисти атакуваха неговия палат в Северен Лондон на стойност 2.3 милиона паунда където избухнаха сблъсъци с полицията. Борис Джонсън е бивш кмет на Лондон и е известен с неговата Брекзит кампания през 2015-2016. Той е главния претендент да замести Тереза Мей като министър председател на Консервативната Партия, след провала на изборите на 8 Юни.  Консервативната партия загуби мнозинството си в парламента, за сметка на изненадващо високата обществена подкрепа към Джереми Корбин, лидер на лявата работническа партия в Англия.

Въпреки, че традиционно анархистите бойкотират изборите, някои приемат идеята, че борбата срещу Тереза Мей трябва да се води и по електоралния параграф. Затова част то анархистките и анти-авторитарни среди в Англия гласуваха за Джереми Корбин с ясната цел да се борят срещу Тереза Мей и дясната консервативна партия с всички възможни средства.  Лаури Лъв е прочут анти-авторитарен хактивист, известен с неговите хакерски пробиви в защитата на сървърите на НАСА, агенцията за ракетна отбрана и щатската армия, обвинен в извличане на информация от тях. Преди изборите той проведе ударна агитация към своите съмишленици анархисти да гласуват против Тереза Мей. Също така и пародийната Фейсбук група „Анархисти за Джереми Корбин“ излезе от ролята си и подкани безвластниците да попречат на управляващата дясна партия.

Преките действия на анархистите след изборите продължават. Въпреки, че Тереза Мей загуби мнозинството, консервативната партия продължава да е първата политическа сила в Англия. На 9 и 10 Юни Лондон бе залят от анархистки протести, организирани от квартални безвластнически и антифашистки групи. Най-голямия протест тогава се проведе в централната част на Лондон, отново организиран от Class War. Те заявяват, че са категорично против създаване на коалиция на Консервативната партия с други политически партии, и застават твърдо срещу повторно тяхно управление и изобщо участие в английския парламент.

Източници: http://metro.co.uk/2016/07/17/anarchists-clash-with-police-outside-boris-johnsons-home-6012045/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40