Един мъж е арестуван и обвинен в убийство, след като кола се вряза в мирен протест в Шарлотсвил, Вирджиния в събота, убивайки един човек и ранявайки 26.

https://youtu.be/r0guSatguSk

Стотици леви активисти, синдикалисти и студенти се бяха събрали за да се противопоставят на провеждането на крайно дясна демонстрация в града организирана под мотото „Да обединим дясното“ обединяваща алт-райт, националистически формации, нео-нацисти, консерватори и десни „либертарианци“.

Последните два дни бяха белязани от кървави сблъсъци между антифашисти и нео-нацисти по улиците на американския град. Причината беше факта, че местните власти разрешиха провеждането на факелното шествие на крайно десните и взеха мерки едва след като насилието ескалира.
 
При отделен инцидент двама полицаи бяха убити, когато техният хеликоптер се разби.

Нападателят, който вряза колата си в мирни протестанти на следващия ден бе арестуван и идентифициран като един от участниците в нео-нацисткото шествие.

Загиналата жена е на 32 години, активистка на работническото движение и член на синдиката IWW (Индустриални Работници на Света).

Това убийство няма да остане безнаказано. Крайно време е десния терор да бъде спрян – физически. Десните банди вилнеещи из улиците на САЩ и Европа, засилили своята активност с възхода на консервативните сили в световен мащаб, трябва да бъдат посрещнати от обединените сили на левицата.

 

Няма да забравим! Няма да простим!

При отделен инцидент двама полицаи бяха убити, когато техният хеликоптер се разби.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40