- Без Лого - https://bezlogo.com -

Крайно десен терор във Вирджиния. 1 жена е убита, а 26 души са в болница.

Един мъж е арестуван и обвинен в убийство, след като кола се вряза в мирен протест в Шарлотсвил, Вирджиния в събота, убивайки един човек и ранявайки 26.

Стотици леви активисти, синдикалисти и студенти се бяха събрали за да се противопоставят на провеждането на крайно дясна демонстрация в града организирана под мотото „Да обединим дясното“ обединяваща алт-райт, националистически формации, нео-нацисти, консерватори и десни „либертарианци“.

Последните два дни бяха белязани от кървави сблъсъци между антифашисти и нео-нацисти по улиците на американския град. Причината беше факта, че местните власти разрешиха провеждането на факелното шествие на крайно десните и взеха мерки едва след като насилието ескалира.
 
При отделен инцидент двама полицаи бяха убити, когато техният хеликоптер се разби.

Нападателят, който вряза колата си в мирни протестанти на следващия ден бе арестуван и идентифициран като един от участниците в нео-нацисткото шествие.

Загиналата жена е на 32 години, активистка на работническото движение и член на синдиката IWW (Индустриални Работници на Света).

Това убийство няма да остане безнаказано. Крайно време е десния терор да бъде спрян – физически. Десните банди вилнеещи из улиците на САЩ и Европа, засилили своята активност с възхода на консервативните сили в световен мащаб, трябва да бъдат посрещнати от обединените сили на левицата.

 

Няма да забравим! Няма да простим!

При отделен инцидент двама полицаи бяха убити, когато техният хеликоптер се разби.