Протест в солидарност с гладната стачка на Нурие Гюлман и Семих Озачка!

На 13 септември в 18:30 пред посолството на република Турция в София ще бъде проведен протест в солидарност с Нурие Гюлмен и Семих Озакча. Двамата са политически затворници, несправедливо арестувани след опита за преврат в Турция.

повече информация – След опита за преврат в Турция на 15 юли 2016 г. фашистката власт в страната засили репресиите си срещу всички несъгласни с диктатурата на Ердоган. Прогресивните леви и революционни хора са преследвани, затваряни, изтезавани и избивани. Много работници от публичния сектор бяха уволнени, заради това, че не приемат случващото се в страната. Някои от тях не се примириха с тези несправедливости и започнаха съпротива срещу това, че са несправедливо уволнени от работа. Публикуваме съобщението на двама от тях.

“Скъпи приятели и съмишленици,

Ние, академик Нурие Гюлмен и преподавател Семих Озакча, сме двама от революционните демократични служители в обществения сектор, които бяха уволнени с постановление, след въвеждането на извънредно положение в Турция. И двамата сме членовете на Съюза на работниците в областта на образованието и науката. Ние не приехме това незаконно, несправедливо уволнение и започнахме седяща стачка на 9 ноември 2016 г. на улица “Юксел” в Анкара пред Статуята за правата на човека. Много от нашите приятели, които също бяха освободени с подобни постановления, дойдоха и се присъединиха към нас. Всъщност, социологът Вели Сачълък и преподавателите Акун Карадаг, Екра Юзкан Озакча и Мехмет Дерсулу се включиха в нашата съпротива.

По време на борбата ние бяхме атакувани, изтезавани и 27 пъти задържани от полицията. Всеки път обаче успявахме да се върнем към съпротивата и да продължим нашата седяща стачка. По време на борбата, нашето искане, което е просто да си върнем работата, остана без отговор от правителството. Въпреки това, ние имаме силна воля и сме се посветили на продължаването на нашата съпротива, докато не бъдем възстановени на работа.

Докато нашият протест продължаваше, ние започнахме безсрочна гладна стачна на 9 март 2017 г. Излишно е да споменаваме, че искаме да бъдем видени и чути от работници, синдикати и хора от целия свят. Към момента здравето ни се влошава и ние очакваме всяка подкрепа, която можем да получим. Нашето искане е просто: искаме си работата обратно.

Продължаваме нашата гладна стачка на едно и също място – Статуята за правата на човека на улица “Юксел” в Анкара. Ако решите да ни посетите, ще ви чакаме там 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата. Разбира се, можете също да изразите солидарност, като разпространявате нашето послание в социалните мрежи, като се свържете с посолство на Турция в близост до вас или споделите съобщения, снимки и видеоклипове в наша подкрепа.

Поздравяваме ви със съпротива и борба.

Академик Нурие Гюлмен

Учител Семих Озакча

Twitter: @NuriyeGulmen, @SemihOzakca

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40