Американската полиция – убиец номер едно на американци

2017 година свърши, 2018 дойде и сега е време за малко статистика. В меката на „демокрацията”, раят на „гражданските свободи”, тоест Съединените американски щати, за 2017 година изключително „нерасистката” полицията успя да убие 1,188 човека. Американските полицаи са се справили „по-добре” от миналата 2016 година, когато са успели да убият с 22 човека по-малко – „само” 1165.  За съпоставка полицията в Обединеното кралство е убила 5 човека за цялата 2017 година като четирима от убитите са били терористи. За последните 24 години полицията в Англия и Уелс е убила 55 човека, докато полицията в САЩ е убила 29 човека само за първите 24 дена на 2015 година. В Германия за две години ( 2010 и 2011) полицаи са убили общо 15 човека без значение от тяхната раса и дали са били въоръжени или не. В САЩ само за първите 5 месеца полицията е убила 15 НЕВЪОРЪЖЕНИ чернокожи граждани.

Много хора се питат защо полицията в САЩ убива. Причините са много, но може би най-значимите и най-основните сред тях са, че американската полиция е изключително зле обучена и че самите полицаи знаят, че ще им се размине ако убият някого(особено ако е цветнокож човек). Средностатистическият полицай в САЩ се обучава общо за около 20 седмици. През това време той бива обучаван на много различни дисциплини – да стреля, да оказва първа помощ, изучава криминалното право, учат го как да кара кола в извънредни ситуации, какво да прави в екстремни ситуации, учи дефанзивни тактики, преминава през физическо обучение и фитнес, а накрая трябва да може дори и да пише доклади. Друг сериозен проблем е как стреля американският полицай. Той не се цели в ръката или в крака, защото не са го обучавали да се цели там. Полицаите в САЩ биват обучавани да стрелят в средата на гърдите, за да имат най-висок шанс да неутрализират „престъпника“.

Но нека не забравяме какво каза смиреният и пацифистки настроен американски президент Доналд Тръмп по време на своята реч пред полицаи – „ не бъдете твърде добри” ( с арестуваните граждани).

 

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*