Публикуваме обръщението от кюрдски анархисти от зоната на Африн (северна Сирия) където Ердоган стартира военна инвазия срещу кюрдските територии миналата седмица. Припомняме, че в районите Африн и Кобане, с началото на гражданската война в Сирия започнаха опити за осъществяването на социална революция и разгръщането на анархистката концпеция за бездържавна демокрация и свободен конфедерализъм. Тези опити продължават, въпреки последователните атаки срещу района, както от Ислямска Държава, така и от турската армия и турските наемнически армии в региона.

„Ердоганистката армия и варварските й съюзници (а именно подкрепяната от Турция сирийска армия / ТФСА и така наречената сирийска национална армия / СНА) нахлуха в 4 села и 4 отбранителни пункта в района на Африн. Те се движат много бавно. Имат въздушно превъзходство и по-добро оръжие от нас, но нашата линия на отбрана съсипва морала на ердоганистите и на сирийските терористи. Изтребителите на Ердоган бомбардират празни цели. Неговите специални части се страхуват да се придвижат към центъра на Африн. Нашата последна отбранителна линия може да оцелее поне 4 месеца. Но, за съжаление, без международна подкрепа, Ердоганистите могат да нахлуят в Африн, въпреки че това ще причини хаос, с който Ердоганистката армия не може да се справи!

Другари, нуждаем се от вашата помощ повече от всичко. Нашата ситуация на живот или смърт. Това нападение не е само срещу Африн и Рожава, тъй като Ердоган иска да нахлуе и в цялата гранична територия, включително иракския Езидан (Кюрдски земи / Синджар), Нинева (Иракска Асирия), Туркменили (иракски шиитски туркомени) и иракската кюрдистанска област Кандил (ПКК, дисиденти, села и бежански лагери). Това е открит ИМПЕРИАЛИЗЪМ, който цели да унищожи всичко и да избие всички, които са неудобни за неговите планове.

Друго важно нещо е ситуацията на кюрдските другари в Турция и Бакур. Преди инвазията Ердоган първо нахлу в турския Кюрдистан и Източна Турция, за да премахне ПКК и нейните турски марксистки съюзници. Той атакува не само партизаните, но и автономните общини. Ердоган и неговата фалшива опозиция (кемалисти и националисти) са фашисти, като дори арестуваха депутати от HDP (прокюрдски и турски марксистки съюз, третата най-голяма партия в парламента). Нашите другари в Турция и Турският Кюрдистан са в „Ада“.

В Западна Турция (Истанбул, Анкара) анархистите понасят тежки репресии. Вече загубихме контакт с много от групите там. Няма изявления от DAF (Революционно Анархистко Движение), нито от Кара-Кизил (Черно-червено). Другарите от Кара Байрак Отонмоу (автономен черен флаг) изчезнаха (евентуално са по затворите без съд и присъда). Цялата коалиция на HDP и анархистите от Турция, плащат „най-тежката цена“ след Африн.

Имаме нужда от вашата помощ. Тази война вече е хаотична и нашата военна сила намалява ден след ден, ние трябва да защитаваме нашите другари (и техните семейства!) от отмъщението и изтезанията на Ердоган. Без международна подкрепа той ще ни убие един по един. Моля, направете нещо. Умираме. Моля, чуйте ни.

Другари от запад, вашите милитаристични държави сътвориха този ад. САЩ и ЕС унищожиха нашите „лайняни страни“ (по думите на Тръмп)  след тяхната иракска война и сирийската гражданска война. Когато „възстановихме“ нашата изтерзана земя и победихме ислямска държава, западните държави ни „подкрепяха“ и гледаха на нас като на „коалиционен партньор“. Но днес, когато Ердоган започна нашествието, всички изведнъж се оказаха слепи! Ние не сме Барзани, ние не забравяме! Ще си спомнят ли за „ПКК“ ? Какво е шанса? ИДИЛ вече е заличена! Западните държави НИ ПРОДАДОХА!

Милиони кюрди, турци, араби, арменци, асирийци, гръцки народи се продадени от САЩ, Русия и Международната коалиция.

Накарайте ги да съжаляват!

Ако Рожава, Бакур и ние революционерите загубим, ще загубите и вие. Рожава, подобно на Чиапас, е не само наша борба, но е част от анти-неолибералната глобална революция.

Така че всички анархисти, анти-авторитаристи, революционни марксисти и демократични конфедералисти трябва да ни подкрепят и трябва да направят нещо, за да спрат тази война.“

Източник: Insurrrection News

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40