Ердал Гьокоглу, е турски революционер, член на марксистко-ленинисткото движение Народен Фронт-Турция, ветеран от Смъртната Гладна Стачка от 2000-2007 година, проведена от политическите затворници в Турция срещу изолационните затвори и изтезанията прилагани в тях. Докато е в затвора в Турция, Ердал провежда Смъртна Гладна Стачка като през 2001 година той бива подложен на насилствена медицинска интервенция, вследствие на която губи паметта си и заболява от тежкото заболяване наречено синдром на „Вернике-Корсакоф“. Той е само един от стотиците политически затворници, които биват осакатени чрез насилствена медицинска интервенция. След дългата и упорита борба на революционерите, държавата е принудена да освободи тежко заболелите полит. затворници като Ердал. Тъй като в Турция няма подходящи условия за неговото лечение, другарите му решават да го изведат в чужбина, където той да получи адекватно и ефективно лечение. Така Ердал заминава за Белгия, където отново благодарение на борбата на своите другари успява да получи статут на политически бежанец и съответно белгийско гражданство. След дългия и мъчителен процес на възстановяване, Ердал отново може да се включи в борбата за хляб, справедливост и свобода. Той се включва в дейностите на другарите си от Народен Фронт, в Белгия. През всичките години на престоя си в тази европейска страна, Ердал е водил напълно легитимна и легална работа както сред турската емиграция в страната, така и сред белгийската лява и прогресивна общност.

В края на Януари 2016 година Ердал Гьокоглу бе арестуван от полските гранични власти въз основа на международна заповед за издирване, която е  издадена от Интерпол по искане на фашистка Турция. По време на престоя си там той бе подложен на мъчения, като за да протестира срещу тях Ердал проведе близо двумесечна гладна стачка. Той бе преместван в три различни затвора. Турция поиска от реакционния режим в Полша да ѝ предаде Ердал. Благодарение на широката разгласа на неговия случай, не само в Полша, но и в Европа, и разбира се на усилията на Народен Фронт-Турция, в крайна сметка Полша отказа молбата за екстрадиране отправена от фашистката власт в Анкара. Така след близо 4 месеца в полския затвор, Ердал бе освободен и се завърна сред своите другари.

В началото на месец декември 2017 година Ердал бе арестуван от белгийските власти по искане на Германия. Германските империалисти поискаха от Белгийската държава да екстрадира Ердал. Белгийският съд, скалъпвайки един показен процес срещу революционера, предаде нашия другар на германските империалисти в края на миналия месец, като за пореден път доказа лицемерието на европейските държави, които иначе се обявяват за първи защитници на „човешките права и свободи“. Но правата и свободите в Европа свършват там, където започне борбата срещу империализма и фашизма.

БОРБАТА СРЕЩУ ИМПЕРИАЛИЗМА И ФАШИЗМА НЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

ИМПЕРИАЛИСТИТЕ НЕ МОГАТ ДА СЪДЯТ РЕВОЛЮЦИОНЕРИТЕ!

ДА БЪДЕШ РЕВОЛЮЦИОНЕР, НЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, А ДЪЛГ И ЧЕСТ ЗА ВСЕКИ ЧОВЕК, КОЙТО НЕНАВИЖДА КАПИТАЛИЗМА И ФАШИЗМА!

СВОБОДА ЗА ЕРДАЛ ГЬОКОГЛУ!

One thought on “СВОБОДА ЗА ЕРДАЛ ГЬОКОГЛУ!”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40