На 25 януари 2018 г. Тамара Сол бе прехвърленa отново, този път от колонията на затвора Ранкагуа в секцията с максимална сигурност в Сантяго. Причината за прехвърлянето е нейния опит за бягство от затвора Валпраизо.

Тамара Сол беше осъдена на 7 години затвор заради стрелбата в офисите на банката Банко Естадо през 2014. Тогава, Тамара нахлува в офисите, изкрещява „Отмъщение“ и разстрелва един от пазачите. Това се случва като отговор на убийството на анархиста Себастиан Сегуел, който по-рано е убит от охранител на банката, който „си помислил“, че носи пистолет.

https://www.youtube.com/watch?v=K1dPEt25WMc

Затворът с най-тежкия режим се намира в Отдела за Висока Сигурност (CAS), наказателно подразделение в затвора за мъже със строг дисциплинарен режим. В този раздел започват да пристигат жени затворници за пръв път с присъдата на Марсела Мардоне през юни 2017 г. Марсела е свързана с крайно-лявата организация ФРМР * и убийството на Хайме Гузман (сенатор и идеолог на консервативната партия в Чили).

Подигравайки се със собствените си правила, държавата и затворническата администрация преместиха Тамара Сол в затвор за мъже, въпреки че това е специално забранено от собствените им правила и стандарти. Затворническата държава не се колебае да увеличава наказанията, да прави изключения от собствените си правила и да налага най-лошите и най-враждебни условия за задържане.

СОЛИДАРНОСТ С ТАМАРА!
СВОБОДА ЗА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ЗАТВОРНИЦИ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40