Анархистката група Рубикон прекъсна реч на гръцкия финансов минситър.

Този понеделник, членове на гръцката анархистка група „Рубикон“ атакуваха търговско-промишлената палата в Атина по време на речта на финансовия министър на страната Евклид Цакалотос. Те прекъснаха официалното събитие, хвърляха листовки и крещяха лозунги.
След акцията, полицейските сили са атакували членове на групата и са извършили 20 ареста. По-рано Рубикон публикува дълго изявление в един от гръцките анархистки уебсайтове, в което обвинява правителството за строгите политики в областта на труда, социалната политика и банковото дело.  „Без значение дали на власт са СИРИЗА, ПАСОК или Нова демокрация врагът е в банките и в бордовете на директорите“ завършва текста на анархистката група.

 

Последните няколко месеца, групата Рубикон извършиха множество акции, включително срещу израелското и турското посолство в страната, срещу централната банка на Гърция и др. Групата стана известна и с атаките си срещу частни съдия изпълнители, които дават на търг имоти на длъжници отнети от банките. Анархистите успяха да прекъснат няколко подобни търга, като често това бе съпроводено и с унищожение на офисите на частните съдия изпълнители.

 

Етикети: 

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*