„Бунтовническа Фракция на Архитектите“ // Комюнике # 1 //

В осем сутринта членовете на „Бунтовническата Фракция на Архитектите“ (RAF) организираха преки действия в солидарност със стачкуващите работници от Факултета по архитектура в университета в Кеймбридж. Всички студенти по архитектура се обявиха в подкрепа на стачката и заявиха, че няма да престъпят стачната линия.

Оксфорд и Кеймбридж налагат брутални съкращения на пенсиите на персонала само за собствена финансова изгода. Кеймбридж притежава активи на стойност над 9,57 млрд. Паунда, но заместник-ректорът Стивън Тооп твърди, че сегашната пенсионна схема била „неустойчива“. Тъй като Тоуп е член на комисията, която сама определя своето собствено заплащане, предлагаме неговите 365 000 лири заплатата да бъде първия разход, който следва да бъде преразгледан.

Атаките срещу пенсиите са показателни за продължаващата комерсиализация на университетите, която включва и увеличението на таксите за обучение, съкращенията в бюджетите за преподаване и подкрепа и неприемливо високите жилищни наеми. Студентите плащат, за да научат как да работят на работни места, които вече не плащат. Финансиализацията на университетите е продажба на студентски фючърси: нашата съпротива ще бъде тяхната инвестиционна възвръщаемост.

RAF държи ръководството на университета, като отговорно за този конфликт и ще пристъпи към ескалиране на офанзивата с всички необходими средства. Отхвърляме формата на университета – като стока: не искаме компенсация, а свободно образование в свободно общество. Неолибералният университет произвежда нашата бъдеща експлоатация, но днес производството спира!

Университетските мениджъри продадоха нашето бъдеще: ние ще го си го откраднем обратно!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40