Обръщение на доброволните отряди сражаващи се срещу турската армия и джихадистките групировки в защита на Африн, Северна Сирия и революцията в Рожава. Текстът е изпратен до леви и анархистки медии тази сутрин във връзка с падналите в боя доброволци от Великобритания, Испания и САЩ. 

„Вашите синове, както хиляди деца на Кюрдистан, не се страхуваха от турския фашизъм; ние също не сме уплашени. Никога не сме били и никога няма да бъдем. Те бяха един от нас. Така че, в името на наровете от Мани и маслините на Африн, те ще бъдат отмъстени.

Нашите врагове са покварени и безчестно. Да, врагът ни е изгнил дълбоко във вътрешността си и е загубил всяка човещина, давейки се в изкривен шовинизъм. Ние ще защитим честта и достойнството на това, да бъдем хора. Това означава, да се борим за свободата. Ние отказваме да живеем, ако не можем да дишаме, да мислим, да ходим, да говорим и да действаме свободно. Защото нашият въздух е благословен. Умът ни е толкова ясен, колкото небето. Нашата земя е свещена. Нашата смелост е като нашите планини; великолепна и непобедимо. Нашият език е красив. Животът ни е благороден, защото вярваме, че за да живееш означава да се бориш!

Освен самолетите и дроновете, продукт на най-новите технологии, нашият враг разполага и с множество лъжи и измами като свои оръжия. Ние сме воини на истината. Ние се борим и воюваме за революция на истината. Истината за нас означава смислен живот и действие. С други думи, истината е израз на колективното освобождение. Научихме тази истина от нашия командир-философ Серок Апо. Нашата лоялност и благодарност към Серок Апо е несравнима. Ние сме в постоянна война срещу всичко, което би ни попречило да прегърнем победата, която означава свободен и смислен живот. Провалът не е опция за нас.

По пътя към победата нашите мъченици са наши командири. Мъченичката Зилан, която се превърна в оръжие и се взриви в сърцето на врага преди двадесет години, е един от нашите командири. Тя каза: „Животът, за който се боря е велик. Искам да бъда благословена със смислен живот и да извърша голямо дело. Именно защото обичам толкова много човешките същества и обичам самия живот, бих искала да изпълня това действие. „Мъченикът Робин, мъченичката Зана, мъченикът Кендал и мъченикът Баран също бяха благословени със смислен живот. Да се ​​изправиш срещу турския фашизъм е само по себе си мащабно действие и изисква огромен кураж и решителност; качества, които не липсваха на нашите четирима другари. Те обичаха човешките същества и самия живот, и затова те се изправиха срещу най-тежката форма на геноцидна клептокрация, т.е. турския фашистки режим. Мъчениците никога не умират! Защото смисления живот на съпротива и смелите дела са необратими. Никаква тирания не може да отмени това, което се прави в името на съпротивата срещу деспотите. Нашите другари живеят в нашата борба. Те живеят в нашата воля за съпротива. Ето защо няма смърт за нашите мъченици. Това е мястото, от където получаваме силата си. Нека кръвта във вените ни изсъхне, но ние никога няма да забравим нашите мъченици!

Под ръководството на философията на Серок Апо и на нашите мъченици сега защитаваме Африн срещу турската фашистка държава и нейните банди, свързани с Ислямска Държава и Ал Кайда. Това е най-лошият съюз, който светът някога е виждал. Те убиват деца, невъоръжени жени и мъже, и възрастни хора. Те ограбват народа и унищожават природата. Те целенасочено се насочват към цивилни. Те осакатяват и се гаврят с мъртвите тела на жените, паднали в боя. Колкото повече удари поемат те от нашите другари в YPG, YPJ и QSD, толкова по-варварски стават техните действия. Но така, както размазахме бандите на Ислямска Държава, така ще накажем и тези, които се обединиха за да потъпчат красивия Африн. Ние ще ги победим и ще разкъсаме тяхната арогантност. Ние ще разкъсваме суетата им и ще смажем волята им. По този начин ние ще ги отървем от собствената им болест и ще им попречим да замърсят свещената ни земя, небето, реките и езерата на Африн. Това е нашият обет за Серок Апо, за нашите мъченици и за майките на нашите мъченици.

Да живее съпротивата на Африн!

Да живеят YPG, YPJ и QSD

Биджи Серок Апо! (Да живее Серок Апо)

One thought on “Обещаваме на майките на падналите ни другари, че Африн няма да падне и ние ще победим турския фашизъм!”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40