Днес „стана ясно“, че Здравното министерство „изтегля промените, свързани с ТЕЛК„.

Новината беше публикувана във връзка с планираните за утре, 11 април, протести на хората с увреждания. News.bg съобщи: „18 национално представителни организации на хора с увреждания, с подкрепата на КТ „Подкрепа“, се готвеха да протестират пред Министерски съвет именно заради условията, които поставя наредбата„. Прави впечатление миналото време, в което медията представя протеста, внушавайки, че протести вече няма да има. Всъщност, това, което Здравното министерство отмени, беше проектът за Наредба за медицинска експертиза.

Промените, обаче в никакъв случай не са „изтеглени“ или „отменени“, защото „Концепцията за реформиране на системата за експертиза на рабороспособността“ на МТСП (Социалното министерство) в момента е на дневен ред в Социалната и Здравната комисии на Народното събрание.

Нещо повече. Сдружението на лекарите от ТЕЛК София е венесло законопроект за реформа и проект за нова наредба в Парламента и в Социалното и Здравното министерства. Според представител на сдружението, с който се свързахме, проектите са съгласувани от всички национално представени организации. Сдружението е сред инициаторите на предвидените за 11 април протести в София и Шумен.

Утре в София протестът на хората с увреждания, ще се проведе в 11 ч. на площад Независимост.

В социалните мрежи инициативата е от името на „Национална мрежа за хора с увреждания“, включваща различни организации и индивидуални участници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40