Известният български дисидент (с извинение за мръсната дума) Николай Колев Босия открил, че се избиват, раняват и осакатяват десетки хиляди български граждани годишно. Благодарение на продажбата на изпити и шофьорски книжки, в която била покровителствата на организираната престъпна група „Народно събрание“. И понеже въпросното ОПГ не искало да се махне, Босият започна да гладува. Здравето му се влоши, затова бързаме да го предупредим, че малко се е объркал. Прекратяването на корупцията няма да спаси хората.

Босия гладува на срещу корупцията при издаването на шофьорски книжки

Първата причина за жертвите на пътя е самия автомобилен транспорт. Жертви на пътя има навсякъде по света, откакто има автомобили.

Втората е агресията, конкуренцията, доминацията в обществото, породени от агресията на доминацията и неравенството в материално и властово отношение. Затова от десетилетие България и Румъния си разменят първото място в ЕС по жертви на пътя на глава от населението.Също с тях сме и първенци по неравенство и бедност. Неслучайно там, където бедността е много по-малка, неравенството не толкова жестоко, гражданите са по-организирани и овластени, там жертвите са най-малко:

„По този показател за 2016 г. с най-малък брой на загиналите са Швеция, Дания, Холандия, Обединеното кралство, Испания, Германия, Ирландия.“

Горното твърдение се затвърждава от статистиката в България, която показва, че най-много жертви има в най-бедните и изостанали райони:

„Особено се открояват областите Ловеч – с 263, Разград – с 208, Видин – със 169, Монтана – със 163 и Силистра – със 143 души загинали на 1 млн. души население.“

Решението на горните няма да дойде с оставки и премахване на фалшивите книжки, а с:

  1. Борба срещу икономическото неравенство, която е породена от крайно дясната политика.
  2. Борба срещу политическото неравенство на парламентаризма, което разделя хората на властници и подвластни и борба за повече граждански права за пряко участие във властта, с идеята за достигане на тотална пряка демокрация без решаващи класи.
  3. Преминаване от индивидуален към масов, удобен и бърз обществен транспорт.

Фалшивите шофьорски книжки, които причинявали хилядите жертви на пътя, целят същия таргет, които си мислят че проблемите на България са „комунистите“ и „корупцията“. Едни необразовани, заблудени и невежи хора,подаващи се на първични внушения. Които нямат грам критично мислене или способност за анализ на ситуацията, не могат да вадят логични изводи, които евентуално да оформят едно рационално поведение. Домати. Боси.

Причината за корупцията е същата като една от основните причини за жертвите по пътя – ирационалното йерархично общество, в което сме заставени да живеем. Да твърдиш. че корупцията е само в дадена партия или само в даден министър, означава, че си опозиционер, който иска да бъде патерица на някоя партия, устремена към власт. Не им бъдете съучастници. Нека се организираме за истинска промяна, а не цял живот да следваме нечий чужд план(няма значение на кого точно, има значение само че това са игри за власт).

Босият раздава глинени визитки като съветник в Булгаргаз през 1999 при управлението на Иван Костов

Има ли навити без гладни стачки да се опитаме, да постигнем по-добър, смислен, рационален живот, с мисъл за бъдещето, стъпали върху уроците от човешката практика и извадили логични изводи от тях?! Да създадем една истинска борба за пряка демокрация, като се самоорганизираме в едно масово хоризонтално гражданско движение, което да се управлява от своите членове, където нашите цели, ще бъдат и нашите средства – масово овластяване и всеобща колективна пряка демокрация. Засега няма такава организирана група от хора в България. Има само организирани идиоти, които викат „оставка“ и „мафия“, а всъщност искат друга корупция и друга мафия.

Едно Освободително движение за пряка демокрация! Както революционерите от Априлското въстание са се опитвали да изградят хоризонтално движение за въстание, което да цели социална революция – истинска комуна!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40