Конспирацията на огнените ядра отново на първа линия? След като десетки членове на радикалната анархистка организация се озоваха в затворите в последните 10 години и след многократните заявления на гръцките спец-служби, че са се справили с организацията, нов атентат в стила и спецификата на Огнените ядра.

Във вторник, 13.11.2018г, рано сутринта,  в 03:54 часа, анонимен мъж се обажда в офиса на популярния „Вестник на редакторите“ и предупреждава, че след 20 минути ще избухне взривно устройство на улица Аврамиту в квартал Вирона на столицата Атина: „Не се шегуваме! Да се отцепи веднага района!“, са последните думи на анонимният.

На този адрес живее заместник-главния прокурор Исодор Догиакос. Полицията пристига веднага и отцепва периметъра, но бомбата не избухва. Както се разбира по-късно, грешка при сглобяването на устройството.

Засега, нито една организация не е поела отговорност за този опит за атентат. Според полицията обаче, начина на сглобяване – тенджера под налягане, един килограм взривно вещество, батерия, часовник, кабели и детонатор – е многократно използван от Конспирацията на огнените ядра. Предварителното предупреждение, за да се избегнат случайни жертви, също говори за действие на анархисти, а не за гангстерска вендета и други подобни.

Без Лого

Източник: „Вестник на редакторите“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40