Това са времена на колизии в Латинска Америка и процесите във Венецуела са емблематични за този нов исторически период. Можем да кажем и без допълнителни анализи, въпросът за намесата на империализма се отнася за целия латиноамерикански регион. Твърдо вярваме, че само народните маси са тези, които могат да доведат до край борба, която да осъществи най-важните ни цели като класа, която да сложи край на икономическите, културни и политически неравенства.

Няма правителство, което истински да представлява интересите на потиснатите. Още по-малко това може да бъде зловещата империя, които се опитва да покори народите на Латинска Америка.

Най-лошият сценарий е близо, империалистическата военна намеса на САЩ във Венецуела или разпалване на гражданска война, са точно зад ъгъла.

Правителството на Мадуро или намеса на янките, тази фалшива алтернатива се повтаря във всички страни от южноамериканския регион и на пръв поглед не оставя никакъв друг изход?

Нашата задача е да разсеем черните облаци на страха, манипулациите, затъпяването и объркването, създадени от системата за господство.

Историята ни учи, че намесата на янките и другите империалисти винаги е водила след себе само смърт, бедност, разделение и най-вече страх.

Но нека не забравяме, че съпротивата на потиснатата класа може да бъде силата, която да държи на разстояние домогванията на великите сили.

Това са моменти на борба, размисъл и увереност в действията.

Време е да защитим най-големите завоевания на нашата класа и да задълбочим процесите на социалното преустройство.

НЕ НА ИМПЕРИАЛИСТИЧЕСКАТА НАМЕСА ВЪВ ВЕНЕЦУЕЛА И ЛАТИНСКА АМЕРИКА!

НЕ НА ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА, ОРГАНИЗИРАНА ОТ ИМПЕРИЯТА, НЕ НА НАМЕСАТА НА ЯНКИТЕ!

ХОРАТА ОБЕДИНЕНИ, НЕ ЩЕ БЪДАТ ПОБЕДЕНИ!!!

Анархистка федерация в Росарио (Аржентина), 24.01.2019г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40